Nu har vi varit i Las Palmas i nästan exakt 3 månader vilket är vårt längsta stopp på ett ställe sedan vi lämnade Sverige för 1 år och 4 månader sedan….ja visst börja vi längta iväg men mest för att ligga på ankare igen och den frihetskänsla det ger samt att vi är inga storstads människor egentligen….men här är vi fortfarande och vi trivs riktigt bra!

Las Palmas  är en stad med mycket att upptäcka- finns många genuina ställen utanför turiststråken samtidigt som det känns väldigt spanskt trots mycket turister här på ön men de flesta åker ju faktiskt till södra delen och möjligen tar dagsutflykt till Las Palmas.

Det är lätt att bli Hej å Tjena med lokalbefolkningen som alltid bemöter med ett leende och inte helt ovanligt ett tandlöst sådant….i hamnen har vi våra grannar precis som vi hade i Sverige, vissa jättemysiga och roliga och sedan de man endast säger Hej till och det är ok det med. Här lånas saker till höger och vänster och inbjudningar på kaffe, middag ett glas vin eller liknande dyker upp titt som tätt….ja det är verkligen lätt att känna sig hemma här trots att det är en storstad – varmt klimat både vädermässigt och socialt.

Idag har vi gått nya båtgrannar. Ett svenskt par på 78 år som varit ute ett tag och “still going strong”! Det är människor som dem som idag är våra idoler.  Det är egentligen fullt för närvarande i marinan men vi föreslog till dem att de kunde nämna för marina personalen att de kunde ligga utan på vår båt som Anna Perenna med Johan gjorde tidigare och de funkade och de blev jättetacksamma för det så dagen började med en kaffe i deras sittbrunn. Den obligatoriska morgonhälsningen till personalen på taankstationen där vi ligger och därefter kom våra schweiziska vänner för att låna vår symaskin och ville som tack bjuda på middag ikväll men denna gången gick vi tyvärr tacka nej då Svantes föräldrar just nu är på ingång….ja jag sitter faktiskt på den berömda bussen just nu för att möta dem på flygplatsen. ( enklast jag gör det som nästan kan det i sömnen nu). Det ska bli hemskt kul att de kommer, Svante och Coccos har ju inte träffat dem sedan vi lämnade Vänersborg i oktober 2016 ( å jag träffade ju dem för en vecka sedan då jag hjälpte dem boka detta)

Så frågan jag fick mycket när jag var hemma sist var vi gör hela dagarna…ja svårt säga något rakt av men är olika och så här kan en dag se ut….promenader och möten, samtal och bara njuta….sen har vi ” pysseldagar ” med jobb och underhåll…så nä det blir aldrig tråkigt om någon undrar;-) det blir ju vad vi gör av det  <3

….vad är då vårt nästa mål?? En annan vanlig fråga….och den kan ändra sig men absolut närmast ligger en dagssegling över till Teneriffa för att kolla läget där ett tag och sedan små öarna…just nu tror vi att vi hänger kvar här ett tag och seglar runt bland Kanarieöarna så ska du här åt så säger vi gärna Hej om vi är i närheten.

Med det önskar vi er en skön lördag från ett varmt och skönt Las Palmas