Som Sanna tidigare har nämnt så  är vi av olika orsaker kvar i Las Palmas, på öarna som vi egentligen aldrig ens skulle till…när vi kom hit så tänkte vi segla runt bland öarna (8st) och sedan tillbaka upp till Medelhavet i April när den södergående havsströmmen är som svagast…snart är det April och vi har inga planer på att segla ifrån ögruppen där vi trivs mer än någonsin, det blir ju April nästa år oxå!

Varför trivs vi så bra här då…framförallt så är det vädret, klimatet passar oss, temperaturen har aldrig gått ner under tvåsiffrigt, visst har det varit både molnigt, blåsigt och regnigt men aldrig under någon längre period, solen har varit dominerande och det älskar vi, jag tror inte att någon annan besättning utnyttjar sin sittbrunn lika mycket som vi gör…från morgon till kväll. Läget på hamnen här har också passat oss utmärkt just nu, lite avsides men ändå på promenadavstånd från storstaden, trafiken hörs men den stör inte. En annan fördel är att det ligger en vältraffikerad flygplats nära dit det går att hitta billiga flygbiljetter…åt båda hållen, Sanna har åkt fram och tillbaka ett par gånger, våra föräldrar har varit här på besök liksom två av våra tre barn…det är då när vi fått besök som vi har lämnat våran sittbrunn och sett stan lite mera som turister, nu senast när mina föräldrar var här en vecka gick vi tom. till stranden med dom, vi har en strand strax bredvid hamnen, det är bara en pir som skiljer hamnen från stranden och vi har länge pratat om att gå dit…men det har runnit ut i sanden liksom. Nu blev det av…inte bara en gång utan tre! Dom hade en otrolig tur med vädret den veckan som dom var här vilket ledde till sol och bad på dagarna, mat när solen gått ner och kortspel till långt in på nätterna.

Nu den närmaste tiden väntar vi inte besök så strax ska vi kasta loss från bryggan och se lite nya platser och öar, vi har fyra öar väster om oss att “upptäcka” och vi har fått många tips om fina ankarvikar och platser som vi “måste” se och några tips om platser att undvika. Ankarvikarna lockar mer än någonsin nu när badtemperaturen kommit upp över 20-gradersstrecket.

Som tur är så uppskattar vi båda det enkla i livet och kan njuta en hel dag i sittbrunnen med hela hamnen som underhållning, det händer ständigt mer eller mindre spännande saker, “HMS Gladan” har kommit och gått ett par gånger och “Elida” har varit på besök med sång och musik ( titta, lyssna och njut av filmen! Vi tror inte på Gud men när Elida lämnade hamnen var det magiskt!).

Vi fick en ny granne en dag, en helt nybyggd trimaran som halvvägs över Atlanten brutit masten (inte den bästa reklamen för en ny båtmodell) eftersom att vi legat strax bredvid “macken” så har det kommit och gått båtar hela tiden, jag vet inte hur många vi har önskat “BonVoyage” sedan vi kom hit men många är det som vi har vinkat av…..Vissa har vi kontakt med på nätet men många undrar vi hur det har gått för och vart dom är nu.

Ofta glömmer man bort att det inte bara är båtfolk i hamnen och eftersom att vi har legat vid den enda bryggan i hamnen som inte är låst så har vi träffat på endel sköna filurer som varit ute på en “bryggrunda” (dom flesta ytliga kontakter men någon har blivit bjuden på middag)

Vanligaste lösningen hos båtar som ligger med fören in mot bryggan är backar eller lastpallar

Vår lösning 🙂

Den senaste veckan har vi legat vid den beryktade “T”-bryggan…den man helst ska undvika att hamna på pga. att det kan bli rejält svalligt här, den ligger strax innanför inloppet till hamnen, men vi har haft tur med vindriktningen så det har inte varit några problem alls…men vi skulle inte vilja bli liggande här någon längre period men vi har inte bråttom heller. Skillnaden är även att vi inte längre ligger långsides med bryggan utan med fören in vilket gör att det är en bit att klättra och eftersom Sanna fortfarande har en krånglande hand så behövde vi hitta en lösning….och vi tyckte det såg lite tråkigt ut med backar att klättra på som andra har gjort så vi hängde ut en repstege som visade sig va en toppen lösning och känns lite lätt unik 🙂

Skepp ohoj!