Motstånd och hinder är två bekanta fenomen som kommer och går genom våra liv för vissa som om de vore bästa vänner medan de för andra endast är ytliga bekanta men de finns där osett om vi vill eller inte och detta beror ju till stor del på att vi gör planer i våra huvuden framåt, om det vi inte vet något om…..vi har en tanke om hur vi vill att det ska vara eller bli men det finns ju så mycket annat som spelar in som vi inte i förväg kanske har tänkt på.

 

När vi stöter på motstånd och hinder så kan vi hantera det på lite olika sätt och vilket vi väljer kommer även att ha en påverkan på vårt mående.

 

Sedan finns det ju olika typer av motstånd och hinder med eller hur menar jag nu?? Jo, jag menar att du kan ju stöta på motstånd och hinder i sånt du planerat att göra men livet ville annorlunda så du får ändra dina planer exempelvis så hade vi ju tänkt segla vidare till Teneriffa när Svantes föräldrar hade varit på besök men vi ligger ju fortfarande kvar i Las Palmas för det uppstod hinder som gjorde att det inte var så bra att gå vidare….detta hinder var rent fysiskt min hand som återigen behöver träffa handspecialisten i Sverige – detta efter några samtal och uppdatering om läget och då bestämdes att jag skulle flyga till Sverige v. 15. Så vi kunde få till detta så snart som möjligt och det kändes inte heller helt ok att segla med handen i nuläget samt att det är billigare att flyga från Las Palmas och utbudet på flyg mycket större och hamnen billigare än de flesta andra hamnar på alla öarna…..känslan hos mig där och då var att jag kände mig rätt trött på handen, offerkoftan åkte på en kort stund och jag tyckte handen hindrade oss i att göra det vi vill……

Den andra typen av motstånd och hinder är ju den vi skapar själva innan vi ska göra något….”Jag skulle så gärna vilja flytta utomlands men det går ju inte för mina föräldrar börjar bli gamla och jag kanske får barnbarn snart …osv”

 

Den gemensamma nämnaren är ändå i slutändan att känslan av tillfredställelse hos dig beror väldigt mycket på hur du väljer att tänka kring dina hinder och motstånd.

När jag hade tagit på mig offerkoftan en kort stund efter samtalet med läkaren så åkte den av igen….dels för att jag direkt kände att jag hamnade i en tråkig känsla som liksom drog ner mig….Varför då? Här sitter jag på en segelbåt i Las Palmas och har ont i en hand som jag ska få hjälp med…..oj vad synd det är om mig…NOT!!!! Klart det känns trist att inte kunna segla vidare som vi hade tänkt och att inte sova ordentligt på nätterna men jag har ju världens bästa förutsättningar att göra det bästa av detta då det ändå är som det är. Att sedan bolla det lite med Svante gjorde ju det hela ännu lättare att byta fokus på mina tankar – mannen som lätt hade fått indiannamnet ” positiva tanken” …haha….NU är ju inte jag någon särskilt dyster person heller men jag har genom åren blivit väldigt mycket bättre på att hantera förändringar och upplevda känslor av motstånd och hinder, något som är otroligt skönt när jag tänker tillbaka.

Men då kanske någon nu undrar hur ska tanken kunna ändra det faktum av känsla motstånd/hinder när någon exempelvis som ovan skulle vilja flytta utomlands men upplever de hinder jag nämnde…ja ett sätt skulle ju kunna vara att tänka ”hur skulle vi kunna lösa det ändå så det skulle kännas bra? Vilka alternativ finns? Vad känner föräldrarna inför en sådan tanke? De kanske inte vill något hellre än att se sina barn leva sina drömmar? Vilka fördelar ser du om du skulle göra det?

Nu är ju detta en rätt stor dröm som jag tog som exempel men ibland är det som att vi stannar vid hindret – ”jaha, nähä här kan jag inte gå så då vänder jag och går tillbaka” , istället för att stanna upp, fundera lite och se om det går att ta sig runt hinret på något sätt eller kanske klättra en liten bit i taget över det, man måste ju inte hoppa över direkt – en trappa funkar ju med.

positivatanken

Svantes indiannamn skulle varit “Positiva Tanken”

 

Så med hjälp av min man ”positiva tanken” och ett ändrat ”mindset” hos mig så njuter jag nu av varje dag här i Las Palmas med en stark känsla ända in i hjärtat att vi kommer flytta på oss när allt blir bra, det här kommer ju bli bra så småningom frågan är ju bara när och det vet vi ju inget om i nuläget så vi får göra det bästa av det och som 2 kreativa personer så är vi aldrig sysslolösa förutom de dagar vi bestämmer oss för att vara det 😉