Ja det känns absolut som det är dags för lite uppdatering här. Jag får frågor om min hand och inläggen har inte precis duggat tätt det sista.

Enkel anledning….Japp jag är tillbaka på båten, äntligen som ni kanske har förstått om ni har kikat på våra videos eller följer oss på facebook. Prioriteringen har då också legat i att vila handen, rehab, och bara landa, njuta och umgås.

Det är ju oftast jag som skriver och det är svårt att låta bli att skriva med båda händerna när man är van vid det 🙂

 

Händer med handen då?

Ja vad händer då med handen kan man ju undra. Det blev ju inte “den värsta åtgärden” som skulle innebära massa rehab, gips samt vara kvar i Sverige längre…och det var ju bra och kändes ju skönt såklart! MEN….och ja det finns ett litet men även om jag inte tycker om att prata om det för jag vill ta en sak i taget…..MEN….det hade gått hål i en menisk i min hand så man har tagit bort så mycket som möjligt av den skadade delen och visst hoppas vi att det ändå ska göra skillnad…annars är nästa steg en större operation….för menisken i handen fungerar ju lite som en stötdämpare och eftersom lite av den tagits bort så kan det bli så att det blir tryck i handleden från underarmsbenen som kan ge mer besvär och då behöver man gå in och kapa lite av underarmsbenet. Ja du kan se på bilden här hur min läkare har ritat 2 streck där man i så fall tar bort lite ben eller vid handleden där hon med kladdat lite….jag kan inte förklara allt jättebra och det ska tilläggas att jag inte hade varit vaken ur narkosen särskilt länge innan jag fick all denna informationen…och då var jag mest glad att slippa vakna med gips och bara ha en hand med förband och tejpade små hål efter artroskopin ( 4 små hål).

händer med handen

Här är min hand! Läkaren har ritat med bläckpenna så man får titta lite noga…men hon har ritat vad som i så fall behöver tas bort om det blir fortsatt/mer besvär..

Tejpen kunde jag ta bort efter 14 dagar och behöver jag säga att det var galet skönt att kunna bada igen!! Svante har fixat en bättre badstege till mig så jag ännu enklare kan ta mig upp och ner på vår lilla badbrygga i aktern med en hand. Ja handen är långt ifrån bra och gjort ont, är svullen och stel men det blir nog snart lite bättre.

stripes borttagna

Här är handen svullen men äntligen fri från stripes med små, knappt synbara märken efter artroskopin

 

Semester i paradiset

Ja jag sjukskrevs ju i 2 veckor men vissa saker är ju svårt att inte jobba med när det känns mer som intresse än jobb för mig men jag bestämde mig ändå för att faktiskt ta lite “semester/paus” i paradiset och istället för att skapa massa och skriva för mycket, låta handen vila ordentligt och “bara” njuta. Det har jag lyckats ganska bra med…..så jag har läst böcker och badat, vi har seglat tillbaka till La Gomera igen och besökt nytt litet ställe som heter Valle Gran Rey – med känsla av att vara lite hippiecommunity….haha…å där tänkte du säkert nu att det passar nog oss 😉 Japp!! Här sticker vi inte ens ut, här är det vi som är “de normala”……(citat från son innan vi åkte: “varför kan inte ni va som  normala föräldrar?”) 

Dock blev de senaste 2 nätterna där ganska svalliga i ankarviken så i går seglade vi tillbaka till Santiago där vi nu ligger igen.

Jobb & Tvättdag i väntan på besök……

Så idag har solskyddet åkt upp över sittbrunnen så jag har kunnat sitta ute och arbeta lite vid datorn. Lite sammanställning av anmälningar till Instruktörsutbildningen i Medicinsk Barn & Ungdomsyoga i september samt letande efter lokal i Göteborg då MediYogas lokaler som vi skulle använda fått avboka alla sina bokningar i höst då de ska renovera. Jag hade ju inte tänkt ha en utbildning till i höst utan ha i Göteborg till våren men det har kommit en del förfrågningar vilket känns jättekul så lite svårt låta bli 😉 Så jag kikar lite vad som skulle kunna funka men det blir ju klart lite krångligare när man är här men inte omöjligt!

Svante och Coccos passsade på att ta med sig tvätten i land och handtvättade vid en kran vi hittat i en liten park med utegym. Ja…då var det ju det där med att sticka ut igen…..haha….men de äldre herrarna som satt där hade mest tyckt att det var ju bra att det kom till användning där även om de aldrig hade sett någon tvätta där förut. Trevliga och pratglada, med samtalsämnet fotboll…..dem tyckte det är katastrof att Sverige inte har med Zlatan i laget….kanske sant men Guedetti är ju med och det är väl 1 år sedan nu som vi stötte på släkting till honom utanför Vigo…haha….det var också kul och oväntat.

Imorgon är planen att lätta ankare igen för att segla tillbaka till Teneriffa och vänta in yngsta sonen Noah som kommer dit på tisdag. Vädret imorgon ser bra ut så det känns som en bra plan. Vi har reservplan om det skulle blåsa upp så går det ju för honom att ta färjan över till San Sebastian, La Gomera också men vi tror det ska funka….ser dock lite sämre ut i veckan sedan för att segla tillbaka hit med honom….ska blåsa upp ordentligt men men…det kan ju hinna ändra sig, annars får vi väl hänga lite på Teneriffa först.

Det var allt för nu, vi ska försöka bli lite bättre igen på tätare inlägg <3

Så, dags för ett dopp igen….är galet varmt men gör ju inget när vi kan bada när vi vill!

Vi önskar er en skön lördag!!

Skepp o hoj!