För info så innehåller detta inlägget  reklam & jag har blivit sponsrad med en menskopp från menskopp.se men utan krav på att skriva om det men är svårt att låta bli när jag tycker det var en otroligt bra produkt! 

Nä inte precis just nu och det är inte riktigt så allvarligt som det låter….

Nu tänker säkert några av er; ” helt allvarligt, ska hon skriva om det??” Och ja, det ska jag!

Ibland slås jag av hur det fortfarande idag, 2018 är något som man inte gärna pratar om…ja menar vi är ju rätt många som har det och under ganska stor del av våra liv……

Att ha mens är väl sällan det roligaste som finns att ha av många anledningar, både när det gäller hur man mår och att behöva tänka på mensskydd m.m men att dessutom då befinna sig på en segelbåt gör ju inte det alltid lättare kan jag säga…

Att ha oturen och få mens inför längre seglingar är nog det värsta…..alla dessa sopor! Tänk dig själv att vara på havet i flera dygn, i varmt klimat och inte kunna tömma sophinken!!! Precis…not so nice!

Så en dag råkade jag läsa om menskopp…..har alltid undrat hur tusan det funkar egentligen men aldrig tagit mig tid att läsa på…hade väl någon konstig bild av att behöva ha en kopp i trosorna….haha…och det verkade ju knappast inte så smidigt. Men så för ca 1 månad sedan tog jag mig tid och läste på lite ordentligt och insåg då att det här är ultimata lösningen ombord på en segelbåt!!! Eller ja, annars också helt klart….om det nu funkade och var så smidigt som det stod.

Så när jag var i Sverige nyss så kunde jag gladeligen ta med mig min menskopp som hade dykt upp i brevlådan hos mamma och nu har jag provat och inser vad jag har missat som inte använt detta förut!!!

Dessutom blir det ju billigt vilket vi inte tackar nej till när vi lever som vi gör och för att inte tala om hur mycket snällare det är mot miljön!!!

menskopp

Så här ser den ut, fast den står upp och ner nu då

Jag var lite skeptiskt till hur jag skulle få den på plats, det stod man skulle sätta in den som en tampong…..men det var väldigt enkelt  och jag kände inte av den alls när den satt på plats. Sedan var det ju bara att tömma den i toaletten och rengöra och använda igen. Har aldrig haft något mensskydd tidigare som jag inte har märkt av alls som detta.

Dem finns ju i olika storlekar och jag trodde att man valde storlek som man gör med tamponger men nope! Man väljer storlek efter hur mycket mens man har. Jag har hormonspiral så jag har väldigt lite vilket gör att jag klarade mig utmärkt med den minsta koppen. Dessutom så har menskopp.se storleksgaranti! Så om du köper fel får ny utan extra kostnad!

Menskopp.se är de enda på marknaden som har menskoppar tillverkade av silikon i Sverige. De kostar visserligen 299:- men det är ju rätt snabbt intjänat eftersom du kan använda den i 5 år!! Man klarar sig dessutom gott och väl med att ha en hemma.

Så för första gången kändes inte alls lika jobbigt att ha mens och bo på en segelbåt! Det här underlättade massor!!

Tänk vad mycket pengar en kvinna lägger på bindor, trosskydd och tamponger under sin livstid….och hur mycket sopor det blir. Jag hade absolut valt menskopp framför de andra alternativen även om jag inte hade bott på segelbåt. Fördelarna är så många!

Heja menskoppen säger jag bara!

Nu behöver jag i alla fall inte bli grinig för att det är obekvämt och känns otroligt osmidigt att vara kvinna på havet….det räcker med att “bara” få lite humörsvängningar…haha…(vilket nu för tiden endast inträffar när mens sammanfaller med fullmåne!! )

Du kan beställa din menskopp & läsa mer om alla fördelarna m.m på www.menskopp.se

mens ombord

Man får en fin liten påse till den med