Ja ett plötsligt nattligt äventyr blev det natten mellan lördagen och söndagen.

Vi hade haft en kreativ och produktiv, skön dag som vi avslutade i soffan med en film på ipaden. Så långt frid och fröjd…..

Vi satte oss sedan ute en liten stund innan vi skulle gå och lägga oss för det var så skönt ute. När klockan var strax efter midnatt gick jag ner för att göra mig i ordning för natten men Svante var kvar ute en liten stund till.

Plötsligt hör jag diverse svordomar och en stressad röst (något som är MYCKET olikt Svante). Jag rusar upp och undrar vad som händer???

Dingen är borta!!!

Japp….här ligger vi på svaj, det är kolsvart och dingen med motor är borta!!! Frågorna börjar snurra i huvudet, hur det har gått till??Eller har någon tagit den medan vi kollade på film??

Vi försöker titta in mot land men ser ju inte mycket. Som tur är så har vi ju en kajak också. Svante hoppar i den och tar 2 ficklampor med sig för att leta längs stranden. Jag ser det lilla ljuset från ficklampan komma och gå mellan svallet som rullar in mot land. Som tur är så blåser det inte särskilt mycket.

Jag ser hur Svante paddlar in och sedan ut igen, ganska långt ut vilket jag tycker är rätt obehagligt….tänk om det skulle hända honom något där ute i mörkret….vad gör jag då???Katastroftänk!! Försvinn dumma tanke, försvinn!!

….men ju mer tiden går desto mindre ser jag Svantes ljus glimma till och ju mer växer såklart oron som blir till ilska – ja du vet som när det gäller barnen och de gjort något som du vet kunde varit jättefarligt och du skäller men egentligen är du bara rädd och orolig…ja typ så….

Efter nästan 3 timmar ser jag honom sakta komma paddlande mellan de andra båtarna och nog tusan ser det ut som om han har vår lilla grå pärla på släp efter sig!!

Det har han!!! Helt ärligt så trodde jag aldrig vi skulle hitta den!

Det var lite svårt att bli irriterad på honom då  och han var trött, blöt och superglad!

Japp blöt! När han hade hittat dingen och börjat att dra ut den så satt tampen fast i stenarna och ännu en våg kom på kajaken från sidan och välte omkull honom, men det hade gått bra, han blev ju bara blöt.

Vi ligger ju nu i Pasito Blanco och dingen hade nästan tagit sig hela vägen till Maspalomas!!

Dagen efter startade motorn på dingen till och med lättare än vanligt så den hade nog uppskattat det lilla äventyret. Haha…..

Nu inväntar jag Svante som är hos vår nya svenske vän Björn som är ensamseglare, 71 år. Svante ska göra lite “syjobb” åt honom, segelkapellet och lite annat så de mäter och kikar lite innan Björn sedan ska bjuda oss på middag. Det ska bli gott!

nattliga aventyr ombord

Här har vi vår lilla gula hjälte – kajaken & den lilla äventyraren “Grey Pearl”

Ideér efter nattäventyret

Inget ont som inte har något gott med sig….Vi insåg nu b.la att det vore väldigt bra att ha reflexer på dingen. Hade vi haft det hade det varit mycket lättare att upptäcka den när Svante lyste med ficklampan in mot land. Vi hade verkligen tur!! Och självklart har vi en ny rutin för när vi sätter fast dingen 🙂

Arbetsflow ombord

Ja just nu är det lite arbetsflow ombord här…Vi skulle ju ha seglat tillbaka till Arguineguin efter att ha laddat våra batterier men så dök Björn upp och hade jobb till Svante, sedan ett svenskt/norskt par som hade både båt och lägenhet här som också ville ha Svantes hjälp och de erbjöd honom att sitta på deras båt och sy med symaskinen. De har en rymlig katamaran vilket gör att det både finns utrymme och är stabilt att arbeta där för honom. För mig handlar det nu mycket om förberedelser för min stundande Sverigeresa med återträff, utbildning, yogaweekend samt nyöppning av webbshopp och skapande av nya saker till den, samt en hög med nya ideér jag jobbar med både kring utbildningen och smycken….så här är vi riktigt flitiga just nu…..men va inte oroliga, vi hinner med att njuta också 😉

Det är det bästa med att leva så här….vi njuter nästan vad vi än gör, arbete eller avkoppling…..eller jakanske inte när vi jagar dinge mitt i natten….det var en ny konstig lek vi inte kan rekommendera <3

Ta hand om dig!