I livet som vi lever idag som båtnomader så har vi valt bort många saker som de flesta tar för givet, ja det gjorde även vi innan vi seglade iväg. (Längst ner i inlägget finns en liten rapport från Svante)

Vi får ofta frågan om vad vi saknar….och förutom att vi saknar våra barn så finns det verkligen ingenting vi saknar.

För mig blir det väldigt tydligt när jag är i Sverige och jobbar hur jag nu uppskattar saker som jag tidigare tog för givet, ja jag tycker till och med att det känns lyxigt men nä jag saknar det inte annars….

Vad menar jag då när jag säger att du och de flesta tar det för givet???

Är du beredd….haha….

-trycka på en knapp när jag spolar i toaletten!!

– krypa ner i ett varmt bad när jag fryser….(nu fryser jag sällan på båten så då saknar jag det inte men här är det jätteskönt!)

– inte snåla med vattnet när jag diskar för att det inte ska ta slut

– handla mat och lägga i frysen så man kan planera mat för en hel vecka

– tända lampan när det blir mörkt

– ta en promenad i skogen när höstluften är hög och känna den ljuvliga energin från naturen

…..men inget av detta saknar jag men när jag är här i Sverige så uppskattar jag det och tycker det känns som lyx, för jag vet att jag klarar mig alldeles utmärkt utan dessa bekvämligheter…..

Helt ärligt, så nu, när jag har varit här i 3 veckor så känner jag att nu saknar, förutom Svante och Coccos, jag däremot båtmys, fotogenlampa, värme, saltvatten…å ja det är en historia i sig för min hud gillar inte att duscha och luften här i Sverige!!!! Det kliar i huden något vansinnigt och många brukar ju fråga hur vår hud klarar allt saltvatten bad eftersom vi inte sköljer av det utan kanske sköljer av oss med sötvatten någon gång i veckan …….eller månaden……

Och eftersom jag nu då tycker dessa saker ovan är lyx så kan du nästan räkna ut hur galet lyxigt det känns att imorgon få åka ut i skogen till Asa Herrgård och bo där i 2 nätter med bastu, badtunnor och alla måltider serverade med närproducerad mat……jösses…..men sedan är jag väldigt redo att flyga hem till båten igen <3

Ibland tror jag att det jag nämnt ovan här också är delar som gör att vi kanske oftare känner en känsla av lycka än de flesta gör……vi uppskattar så väldigt små saker idag på ett helt annat sätt…..det krävs väldigt lite för att vi ska må bra och känna lycka…..jag kan ha jätte fel…..men en tanke som man kanske kan reflektera över 😉 Det finns ju faktiskt studier där man forskat på lycka hur människor som inte har så mycket skatta sig själv lyckligare än människor som har väldigt mycket eller till och med lever i lyx och överflöd…..jag tycker det är jätteintressant.

Ta hand om dig!

Nu ska jag smaka äppelpajen jag slängde ihop för äpplena jag köpt till sonens fruktskål började bli lite tråkiga och kasta dem vill jag ju inte!!!

 

Varm Kram Sanna…..pssst….missa inte rapport från Svante lite längre ner……

Det som vi tidigare tog för givet känns som lyx

Älskar att fylla på med energi i skogen när jag har intensiva jobbveckor i Sverige

Svante 

Svante och vår vän Björn, 71 årige ensamselgaren, har varit på lite små bussäventyr till Arguineguine och matäventyr!!

Japp, matäventyr…..igen….nu är det ju så att den lilla supermarketen i Pasito Blanco vet att Svante inte tackar nej till mat när de rensar…..å när jag skriver detta så känns det som vi nästan är uteliggare och inte har pengar….haha….men så är inte fallet men det är så mycket matsvinn idag så det är löjligt och affärerna måste rensa när datumen går ut fast maten inte behöver vara dålig. Hur som helst så ropar de nu på Svante när de är dags att rensa lite mer…..<3 och frågar om han vill ha. Denna gången fick blev han erbjuden 20 paket smör!!!! Men…..ja ha tog bara 2 vilket känns bra eftersom vi väldigt sällan äter smör, det ena gav han till Björn. Men det räcker inte med det….han fick 12 sådan där torkade salamikorvar som hänger i snöre….haha…det är ju grymt….de håller ju lite längre…..men vi äter inte jättemycket korv men han passar väl på nu när det ändå är gratis…bättre än att slänga.

Det vi tidigare tog för givet känns som lyx idag

Han gav lite korvar till Björn men verkar finnas en hel del kvar ombord….

Han kan ju inte heller klaga på vädret, visst de hade det lite blåsigt i ankarviken förra veckan men nu är det lugnt och runt 30 grader…..tillsammans räknar vi nu ner sista dagarna tills jag är tillbaka <3

Det vi tidigare tog för givet är lyx idag

Tror Coccos saknar mig….haha…hon verkar inte ha det så jobbigt i alla fall <3