Skepp o hoj denna sista lördag i november, här har det blivit lite ombytta roller ombord lite hastigt och lustigt…..

Ja, jag landade ju på Gran Canaria igen i måndags vilket var otroligt skönt. Varmt och tillbaka i mitt hem med mannen i mitt liv. Jag hade ju bestämt mig för att ta det lite lugnt då det hade varit intensiva veckor i Sverige och det tillsammans med kylan sätter sig i min “måndagsexemplarskropp” direkt. Det kan se ut som jag nedvärderar min kropp när jag skriver så men faktum är att jag är otroligt tacksam för dessa tydliga signaler eftersom det då brukar vara hög tid att ta det lite lugnt och prioritera återhämtning och vila, sedan släpper det ju……

Jag hade bestämt mig för att avvakta till torsdagen med att koppla upp mig och jobba igen eftersom det är lite efterjobb och lite nya planeringar såklart….jag lät autosvar och schemalagda inlägg sköta mitt företag utåt några dagar….

Till saken nu hör att jag fixade nytt pass när jag var i Sverige, något vi inte kan göra här nere på Kanarieöarna eftersom det bara finns ett konsultat som kan utfärda tillfälliga pass, i så fall behöver man flyga till fastlandet Spanien och då kan man ju lika gärna fixa det i Sverige så det var ju skönt få det klart så smidigt….men Svante då???

Ja….det var ju det, mitt i allt reflekterande och vilande när jag kom tillbaka så konstaterade vi att nu är ju faktiskt lite lågsäsong för folk att flyga hit  (mellan höstlov och jullov) så varför inte se om vi kunde hitta billiga flygbiljetter till Svante nu så han får det gjort…..sagt och gjort och plötsligt hade han bokat en enkel till Sverige på lördag, alltså idag!!! Han hittade en biljett för 250:-!!! Han som inte varit i Sverige sedan vi åkte kände ju att det blev rätt stort att göra detta och att inte ha en returbiljett blev lite jobbigt 😀 Men ganska snabbt hittade han en retur biljett med för ca 400:-!!!

Men….då är det ju så att när vi har pratat om detta tidigare att han kommer behöva flyga till Sverige och göra detta, ja då ville jag ligga i hamnen med båten av flera anledningar…..det känns tryggare, säkrare och jag har ju inte kört med dingen med denna motorn eftersom min hand varit kass sedan vi fick den för ett år sedan och den kan krångla lite…..

Men…igen ett men…..vi kände nu båda att vi ligger väldigt bra här eftersom vi ligger på en bojsten med kätting ner x 2 och skulle vi lossna av någon anledning kan jag kasta i ett ankare eller om det blir väldigt stökigt här nära land ja då släpper jag dem och drar ut för att komma tillbaka när det lugnar sig eller om vi hör att något är på gång där ute på havet så brukar de föröka ta in båtar i hamnen även om det är fullt…så då löser det sig säkert.

Så igår hade jag motorträning i dingen, funkade bättre med handen än jag hade trott och skulle den krångla kan jag ro eller paddla med Coccos in och ut till land, vi har ju även kajaken. Så nu känns det faktiskt mest lite spännande….för oss båda…haha….jag känner mig som om jag ska få vara “ensam hemma” för första gången och Svante hade faktiskt en hel del resfeber fast han rest mycket i sitt liv…..så denna lördagen började med nya utmaningar 😀

Jag sitter nu i solen och njuter, ser båtar komma och gå i hamnen, endel spnanjorer för att det är helg och uppspelta långseglare som nu äntligen ska få ta sig an den långa överseglingen över Atlanten.

Jag ska njuta här i solen och komma i kapp med lite smyckesbeställningar och när det svalnar blir det lite mer datorjobb….

Det är ärligt med blandade känslor jag sitter här själv…..jag saknar Svante och vi hade fortfarande en hel del att prata om men jag känner mig även lite förväntansfull…..tror jag växer lite till som människa nu 😀

 

Jag önskar dig en skön lördag vad du än tar dig för <3

Varm kram

Sanna