Japp, en dag i mitt liv som ensam människa ombord (har ju Kapten Coccos såklart) fylls med julkalender, vågor, drömmar och mantrasång 🙂

Jag får trevliga inbjudningar lite här och där att jag kan komma över till vänner vi har här om jag har tråkigt….men jag har inte tråkigt men jag saknar min man, min själfrände såklart….

Jag har haft fullt upp med att paddla i land med Coccos x flera varje dag (ja motorn strejkade för mig ganska snabbt och ja, jag tänkte det funkade med handen så bra motion med). Det tar en stund att ta sig in när det som idag är en del vågor och vind, framförallt det hållet som är motvind, motström och vågor mot oss…..men det är ju bra träning.

JULKALENDER

Vad jag gör mer, jo jag har haft fullt upp med planerande av årets julkalender för hela familjen – “Tillsammans inför julen med yoga & mindfulness” som jag skapar med hjälp av 4 härliga kvinnor som har gått min utbildning i Medicinsk Barn & Ungdomsyoga. Som vanligt kommer jag på det lite sent, för det känns ju alltid som ett litet…”oops är det redan första december nu!!”….men alla datum är satta och vi är alla 5 i fullfart med att skriva texter och spela in videos. Jag hade hoppats kunna göra lite på stranden idag men det blåste för mycket så jag det hade inte blivit bra me ljudet…men men, imorgon är en ny dag.

Var du kommer att kunna hitta kalendern? Ja b.la här i vår blogg kommer du att kunna följa den varje dag kl. 10.00 släpps nya “luckan”. Kika på videon här så får du veta lite mer

DRÖMMAR

Ja, drömmar fick vara med idag för jag har fått en sådan härlig beställning från kund som tidigare beställt ett personligt halsband från mig. Denna gången ville hon ha ett mala med den härliga stenen tigeröga, detta i present till sig själv för att fira att hon äntligen tagit steget fullt ut att leva sin dröm och arbeta med sitt företag som inredningsdesigner. Kika gärna in på hennes sida, den är super härlig!  – Linda Lii Lundberg

Jag följer henne på instagram fast det inte är så aktuellt med inredningsdesign på båten så är det vackra bilder och kloka ord som hon bjuder på som tilltalar mig väldigt.

I detta skapandet av hennes mala hände en lite kul grej…..jag hade fått rätt fria händer över designen men hon önskade en brun tofs. Men jag hade svårt att hitta en brun som stämde. Tigeröga känns ju brun men är någon blandning av gulbrunsvart och när man lägger något brunt bredvid så syns det hur lite brunt det faktiskt är i dem. Hon höll med att det kändes fel och hon frågade om jag hade svart eller orange. Jag hade båda och orange hade jag i flera nyanser men kände att framför allt en som var lite rödorange skulle kunna bli väldigt fin…..medan jag arrangerade den till halsbandet för att ta en bild till henne och skicka så skrev hon att hade jag båda som ville hon nog gärna ha svart…men jag skickade bilden ändå och därefter även en med svart tofs…..hon tvekade lite men kunde inte släppa den rödorange ;” asså jag skulle alla dagar ha valt svart men jag kände verkligen hur den orangea talade till mig och lyfte mig helt magiskt”

Förslag på rödorange tofs

Förslag med svart tofs. Fina kombinationer båda två fast på helt olika sätt….å vi vet ju vilken hon valde 😀

 

 

 

 

 

 

MANTRASÅNG

Så i härlig harmoni medan båten guppat endel har jag gjort Lindas mala samt lite andra mala och beställningar och sjungit mantrasånger!!! Japp precis!!!

Varför? Ja det kan man undra..jag gillar ju ofta att lyssna på musik då jag tycker det ger energi likaväl som när jag tycker det är skönt med lugn musik som kan få ner mig när det har varit mycket……

Men mantramusiken då?? Ja jag tycker ju det är ljuvligt att meditera och på båten är det inte särskilt svårt, ibland känns det som en lång meditation att bara vara här. Men när jag är i Sverige så brukar det vara så mycket och då brukar det vara skönt att rensa huvudet med mantrameditationer. När man dessutom sjunger mantra så skapas härliga vibrationer i kroppen som är väldigt sköna och löser blockeringar i våra chakran. Idag satte jag på en yogalista jag har i spotify och så var det framför allt 2 olika mantrasånger som jag bara ville fortsätta sjunga om och om igen och jag har ingen aning om varför men det var så härligt och de är fina med men det var helt enkelt en skön känsla i blåsten när jag satt och knöt malas samtidigt som jag sjöng dessa mantran om och om igen. En enorm känsla av harmoni i hela min kropp och själ att sitta här på båten, i värmen (trots lite mulet idag) trä en pärla i taget, knyta en knut och en ny pärla och bara sjunga dessa mantran som i de versioner jag lyssnat på är så otroligt härliga – Lyssna själv här https://open.spotify.com/track/6RBph39HU1HKJruii8FSLg?si=ZIv6orYnQWOSS5PTqGNKjg

och här är den andra https://open.spotify.com/track/4PHPcaDx3Zxft19ToyMVE1?si=KJCWb43KRm-dOKuqkxZyug

Dessutom så blev längtan efter Svante lite mindre när jag sjöng mantran 🙂

Han har ju fullt upp med att träffa alla möjliga i Sverige så det har blivit intensiva dagar för honom – ja….det var ju det där med ombytta roller……tror vi har fått en ännu större förståelse för varandra när vi är i från varandra annars när jag flyger till Sverige och jobbar och han är kvar…….

julkalender vågor drömmar och mantrasång

Glatt överraskade blev “gubbarna på varvet” i Vänersborg när Svante dök upp där igår. Goa gubbar <3

 

Men imorgon kommer han igen <3