Ja nu känns det allt bra lyxigt!

Vi ligger i hamn, San Sebastian La Gomera närmare bestämt. Första hamnen sedan augusti och det känns riktigt lyxigt!

Men vi ska ärligt erkänna att det tog 1 dygn eller 2 innan vi tyckte det kändes lyxigt….Första natten var vidrig, vi sov inte mycket alls. Ljudet från färjan som stod och gick hela natten, knarrande tampar och gnisslande fendrar, ja det är ljud vi inte ha när vi ligger på svaj.

Men sedan kom den, känslan av lyx…..att kunna slösa med vatten, ladda allt med ström när vi vill, dygnet runt oberoende av sol eller inte, duscha när vi vill……Självklara saker för många men vi har vant oss vid att inte ha det så längre och har inte heller saknat det men uppskattar det nu med en känsla av lyx i det enkla.

Vi passar på att göra lite arbeten på båten som kräver ström och möjligheten att stå vid sidan om samt lite annat fix och trix. Vi har förstått att vi hade tur när vi bokade platsen här för det har nu varit fullt sedan vi kom så inga båtar släpps in om de inte har bokat plats. Har man väl kommit in kör de inte heller ut oss så vi kan förlänga en dag i taget om vi så vill.

Hur skönt det än är med vissa av dessa sakerna så kvarstår ju mullrandet från färjans motor och frånvaron av “gung” men framför allt känslan av att kunna hoppa i vattnet direkt på morgonen och att inte ha grannar precis inpå sig så vi blir nog inte så långvariga.

Vad händer sen då?

Ja återigen har vi lite planer men man vet ju aldrig 😉

Det vi vet är att jag, Sanna, flyger till Sverige i slutet av januari för 14 veckors arbete men det går ju att ta sig mellan öarna så vi är ju inte låsta til Grran Canaria….vi skulle behöva lyfta båten och vi har hört det är billigt på ön El Hierro, en ö vi inte har besökt än så kanske bär det av en sväng dit…..vi får se vart vindarna tar oss.

Hasta Luego!