Ja nu är det 1 månad sedan ni hörde något på bloggen och då kan man ju undra om det inte händer någonting??? Men det händer ju massor hela tiden så skärpning till oss!! Nu har ju till och med följare hört av sig och frågat vart vi tagit vägen och att han saknade att läsa….(Tack Peter!)

Bortförklaringar

Sanningen är den att dels har jag arbetat mycket med olika saker online och vi laddar ju med solenergi så laddning sker dag tid och det är inte alltid jag vill sitta vid datorn på dagen….men mest är ju att det har hänt flera olika saker vi velat berätta om men det har snabbt fyllts på vilket gjort att plötsligt kändes det mycket istället så var börjar man då??

Men det lär ju inte bli mindre att skriva om så hallå!! Vi är tillbaka och vågar lova att det inte ska dröja lika länge nu 😉

Så var ska jag börja?  Att Svante blev kallad”The King of Pasito Blanco”? Black Pearls tv debut? Besök av småpirater ombord? Hajar under båten? “Sköldpaddssegling”, Strandhäng med vänner, oväntat besök …….ja ni ser det är bara en bråkdel av allt.

Jag ska försöka att lite kortfattat dela något av detta mer er….sen kan vi fortsätta som vanligt 😀

Händer det ingenting

Kapten Coccos ropar ut nya order nu när hon är frisk…eller kanske bara gäspar lite…..

Kapten Coccos operation

När jag kom tillbaka från Sverige sist så bokade vi ju tid till Kapten Coccos för att operera bort knölen som vi hade hittat på henne. Det var mycket fokus på det och att bara vara då. Allt gick fint och efter en dryg vecka fick vi svaret att det var en godartad tumör och att det inte fanns några spår av den i vävnaden runt om. Det kändes väldigt skönt.

“The king of Pasito Blanco”

I förrgår skickade jag ut ett nytt Flaskpost mail till de som prenumererar på det…..om du gör det så vet du redan varför Svante blev kallad för “The King of Pasito Blanco”……men om du inte har läst det så ska jag berätta…

Vi har börjat gå lite härliga långpromenader till fyren i Maspalomas (tar drygt 60 min enkel väg). Första delen från Pasito Blanco får man klättra på stenar för att komma till stranden i Meloneras, därifrån sedan är det en fin strandpromenad hela vägen till Maspalomas och Playa de ingles. I början av strandpromenaden i Meloneras ligger restaurangerna på rad. Plötsligt hör vi någon ropa till mellan 2 restauranger…”Hello my friend!!” Jag hinner tänka “inkastare” typ…..sedan ser jag att Svante hälsar lite halvt igenkännande. Varpå mannen säger “my friend, the king of Pasito Blanco!!” WHAT???? Jag skrattar högt och Svante lite generat. Svante är inte den som brukar “ta plats” och vill synas om ni förstår vad jag menar….han bara är. Mannen förklarar då för mig att “alla” vet vem Svante är!??? När jag var i Sverige sist så renoverade ju han en mast som han sedan satte på vår båt (bytte ut mesan masten). Denna masten trodde de på varvet inte skulle vara i så bra skick….vilket den inte var i början heller men den blev så fin efter att Svante hade hängt många timmar på varvet i ett hörn där han fick vara och arbeta fritt…..många kom då fram till Svante, berömde honom och pratade med honom. Till och med den fåordiga varvschefen var ute flera gånger och tittade och berömde Svante.  Mannen fortsätter att prata och berättar att den ena restaurangen vi står vid är hans och berättar om ett namn (som vi kände igen lite) på någon som äger något annat som skulle komma på eftermiddagen och det skulle äta lunch och prata om planer. De vill gärna få till en strandpromenad hela vägen till Pasito Blanco eftersom det inte finns så mycket alls där….en av de sakerna som gör att vi trivs väldigt bra där….men det var ju inte läge att säga….Innan vi går vidare säger man till Svante “we should do business togheter!” Eh…jaha…?? Svante är knappast inte heller någon business man….haha…Behöver jag säga att vi gick därifrån med leende på läpparna båda två. Snacka om oväntade ord och möte…..sånt där som bara händer…..och vi älskar det….vi har verkligen aldrig tråkigt!!

Händer ingenting

Småpirater ombord. Svante & Hugo ska hissa Jolly Roger

Småpirater ombord

På tal om att inte ha tråkigt så hade våra vänner Jon och Marie besök av en svensk härlig barnfamilj förra veckan. De skulle segla en vik bort och bad oss följa med så det gjorde vi. Det var en mysig segling till Anfi bredvid Arguineguin. Visst fick vi solnedgången där men där är som en nattklubb runt om med alla lysen och ljud. Det är allt lugnt och skönt i Pasito Blanco. På morgonen innan vi skulle segla tillbaka fick vi Otto 6 år med oss i land när vi skulle gå med Coccos…ja vi fick ju Jon och Maries lille toypudel Baloo med oss också som bara piper när han inte får följa med Coccos. När vi är i land och kryssar mellan turisterna, ja Otto gjorde det till med en fotboll till och med, så är det återigen plötlsigt någon som ropar på oss “Hola!!” och där vinkar en “hatt” glatt åt oss…..några sekunders betänketid så kommer vi på att han jobbade i Pasito Blanco i höstas när vi låg där för att hyra ut vattenskotrar och han tyckte alltid det var så fantastiskt när jag och Coccos var ut i kajaken och paddlade – hälsade alltid lika glatt. Han jobbade nu med samma sak fast i Anfi…….

Händer ingenting

Kapten Coccos med sin nya piratkompis Otto som är väldigt nöjd med sina nya, egentillverkade halsband

Natt 2 låg vi alla i Pasito Blanco istället och Jon och Marie förstod nu varför vi blivit så förälskade i det stället….lugnt och skönt! Dag 3 var det 2 små pojkar, Otto och hans 2 år yngre lillebror som ville komma och hälsa på oss på vår båt…..sagt och gjort. Det gick jättebra. Vi spelade yatzy ända till de fick nyss på pärlorna….sedan pärlades det så det stod härliga till. “Jag ska aldrig ta av mig detta” sa Otto om halsbandet han hade gjort alldeles själv. Självklart hissades piratflaggan och de räknades hur många döskallar man kunde se i vår båt……De ville ju inte gå till slut…det slutade med att de vuxna tog Jon och Maries båt in till marinan för att städa ur m.m och vi tog grabbarna i dingen, samt en kille till som kommit med sin pappa i segelbåt från Sverige någon dag innan (samma ålder), med oss till stranden för att kolla ödlorna som har ett tillhåll där….Killarna var jätteduktiga, inget problem men på kvällen var vi helt slut…..haha…vi insåg att vi inte riktigt är vana vid det tempot och den energin längre…..var ju ett tag sedan våra grabbar var i de åldrarna….Vi hade jättekul!!

Pärlans tv debut

Ja som ni såg i början finns det ju en hel del att skriva om men jag kommer inte gå in på allt men nämnas kan ju ändå att Black Pearl har gjort tvdebut. Hon är med i programmet Vinnarskallar som går på tv4. Mest var hon med i första avsnittet. Programmet spelades in när jag var i Sverige i höstas så vi visste om det, Svante hade pratat med en kameraman b.la men vi visste inte riktigt när det skulle gå….men nu finns det alltid att titta på och det är inte bara kul för att Pärlan är med….det är ett riktigt bra program med. Vilka hjältar!! Detta är människor som inspirerar mig massor!!

Händer ingenting

Svante & Coccos kommer paddlande på SUP:en för morgonaktiviteter på stranden, jag hade paddlat in i kajaken före

Ja…det finns ju en anledning att fler och fler upptäcker detta ställe som vi hela tiden återvänder till…det är lugnt och på morgnarna när vi numera paddlar in och yoga (sanna) springer (svante & cocccos) så är vi helt själva på stranden och då är vi absolut inga morgonmänniskor…..likaså på kvällarna när Jon och Marie med vänner var där så satt vi alla på stranden på kvällen, åt och drack lite gott medan barnen sprang och lekte, hundarna sprang upp och ner i vattnet och det var bara vi…..

Händer ingenting

Pasito Blanco stranden som den ser ut på morgonen & kvällen efter 17

SÅ….nu har vi kommit ikapp lite så nu är det bara att fortsätta igen…..;-)

Hörs snart igen!!

…..lovar……

Händer ingenting

En kväll på stranden i goda vänners lag….Svante med liten pirat på axlarna

Händer ingenting

Spanar ödlor med småpiraterna…..