Matte och husse får ofta frågor om mig, hur jag trivs ombord, och trivs det gör jag, hur svårt kan det vara för en hund att trivas när matte och husse nästan alltid är i närheten. Ibland händer det att de blir ombordbjudna till en annan båt men då behöver jag träna på att vara själv säger dem???? Verkar löjligt tycker jag, jag vaktar ju båten, vem ska annars göra det?

 

Så fort någon närmar sig båten så skäller jag högt då tror de att jag är arg men sanningen är att jag bara vill att de ska se att jag är där sedan hälsar jag gärna….om de inte hälsar på mig och bara pratar med matte och husse, ja då fortsätter jag att skälla så de inte kan prata, tills de fattar att man hälsar faktiskt på kapten med.

 

Att vara länge här i Pasito Blanco tycker jag helt klart har sina fördelar för mig som hund. Dels får jag bada på stranden, det får jag inte överallt. De som jobbar här blir alltid glada att se mig och det är ju kul med lite uppmärksamhet när jag nu ändå är i land en stund. Men framförallt älskar jag konstgräset som finns lite här och där. Det är bättre än den kalla skaren på vintern i Sverige att trycka nosen mot och gnugga sig, lägga sig på rygg och rulla runt så det kliar gott i hela mig!!

Kapten Coccos har ordetombord

Stolt Kapten Coccos med sina golfbollar

En annan sak som är grymt bra är att golfbanan ligger så nära så jag har kunnat skaffa mig en ny hobby när jag nu ändå ska i land och motioneras som de säger att jag behöver (soffan är bäst!). Jag hittar massor med golfbollar!!! Nu har jag över 100 stycken golfbollar ombord. MEN!!! Vad gör man med 100 golfbollar på en segelbåt??? Snälla kom med förslag! Husse och matte har ingen aning. Matte lånar en och använder till att lägga sig på ibland……mycket konstigt…..jag leker med dem ibland på kvällarna men det är inte alltid husse och matte uppskattar när jag tar dem i munnen och kastar upp dem i luften….för ibland kommer den ju på deras fötter….men jag vet ju inte vart den ska landa och ingen annan kastar ju upp den åt mig så jag gör mitt bästa.

Men snälla skriv gärna till mig och kom med förslag vad jag ska göra med alla mina golfbollar, jag kommer såklart spara några men behöver kanske inte över 100……

 

Är det något som jag möjligen tycker är lite jobbigt så är det värmen som senaste veckorna ökat en hel del. Vi kan inte promenera mitt på dagen för då är asfalten för varm men och ibland är jag lite orolig när vi gått långt att det ska ha hunnit bli varmt innan vi går tillbaka men så kommer jag på att matte och husse går ju faktiskt alltid barfota för min skull så att de känner hur varmt det är och var vi kan gå. Det är toppen för om de bränner sig så skyndar det ju sig att leta upp skugga eller annat underlag som vi kan gå på allihop.

 

Men vi har nu bestämt att vi ska göra en längre segling när matte kommer tillbaka om någon vecka….då verkar det som det kan bli lite svalare än här där men ändå varmt dock verkar det som det kan bli många dagar på havet på vägen dit så jag får vila upp mig nu innan så jag orkar det för som kapten har man ju ett visst ansvar.

 

Skepp ohoj till er alla!!

Varma hälsningar Kapten Coccos