Att skapa balans mellan att njuta och att jobba är inte alltid så lätt…nu kanske några av er som läser tänker att “vad vet ni om det” 🙂 Fullt förståeligt för vi väljer ju att se det i vill se på sociala medier och vi som många andra delar ju vårt liv som mest när det är lugnt och harmoniskt för det är ju då vi har mest tid.

Vi njuter mycket i vårt båtnomad liv men vi har också perioder då vi jobbar på och har mycket runt omkring oss och då blir våra prioriteringar att vara i de situationer vi är i så då är vi sämre på att dela med oss. Dessa tillfällen blir ju oftast när jag är i Sverige och jobbar, vilket gör att då tar Svante mer jobb med och gör en hel del underhåll av båten. Trots att det som just nu kan kännas galet intensivt så passar det oss att just så här gasa i kortare perioder, få flow för att senare ha längre perioder på halvfart eller knappt det. Det passar oss och våra personligheter otroligt bra. Vi har båda en tenedens att totalt gå upp i saker vi håller på med, så där som man nästan glömmer att äta och kommer på sig själv med att hålla andan för det är sånt flow från ena saken till nästa…….att hålla på så i längre perioder skulle bränna ut oss men nu kan vi få lov att göra så för våra kroppar för vi sedan tar det lugnt under en längre tid. Vissa passar det att ha lagom mycket hela tiden men det passar inte oss för då blir vi uttråkade. Vi behöver den här farten för dels få saker gjorda och dels för att kunna ta det lugnt. Det är vårt sätt att skapa balans och här är vi alla olika.

Jag har tänkt skriva ett inlägg nu ända sedan jag kom till Sverige men det har inte funnits tillräckligt med luft i systemet helt enkelt…Jag har hållt ännu en magisk yogahelg på Asa Herrgård tillsammans med min kollega Robin och denna gången med min nya vän Viktoria som är fotograf. Jag har varvat att träffa familj och vänner med intensivt arbete med att göra smycken så det finns inför julen om någon vill köpa……för efter imorgon så har jag ingen aning om när jag kommer kunna göra dem igen. Vad som händer imorgon? Jo imorgon är det då dags för operation nummer 3 i min hand. Denna gången ska det ta bort en bit av armbågsbenet (ulna). Detta pga skadan jag fick som gjorde hål i min menisk i handen så jag har ingen bra dämpning där mellan benen när jag vrider handen. Jag hoppas att det är lösningen på problemet eller åtminstone så det inte fortsätter blir värre med värken som det har varit senaste 6 månaderna. Jag har tillit till att det blir bra nu 🙂

Så…..idag har jag varvat dubbelduschar med att göra de sista personliga beställningarna av 40 smycken som blev klara alldeles nyss (22.00)! Men jag fick en otroligt skön och härlig stund i kväll utanför svärföräldrarnas lägenhet när jag hade ett yogapass i en kontorslokal tidigare ikväll….Jag la ut om det på fb för ca 1 vecka sedan och vi fyllde lokalen med 20 härliga yogisar!!! Helt magiskt kul med kära återseenden från vissa som jag inte träffat sen jag lämnade Vänersborg för 3 år sedan och några jag sett enstaka gång sedan dess och några helt nya <3 Känner en enorm tacksamhet för alla som kom dit ikväll. Ljuvlig energi i denna kontorslokal 🙂

Jag har ju även fått äran att träffa och krama om min bonus son (Svantes son ) som nu flyttar hem från Nya Zeeland. Helt ljuvligt……så mycket spännande och roligt men oj vad jag saknar min “soulmate” och kärlek…..att prata och reflektera, att dela och skratta….

Vad gör då Svante? Jo han gör lite som jag, jobbar och umgås 🙂 Han syr segelkapell och lite annat, skrubbat båtar, vaktar båtar åt folk som tillfälligt lämnat dem i ankarviken för att flyga till sitt hemland m.m

Men vi är rätt överrens om att det blev lite länge denna gången som jag är borta …haha….men det är skönt att längta med, vilken lyx att ha varandra att längta efter!

Nä nu ska jag försöka sova några timmar innan jag ska upp och duscha igen för att infinna mig på operation kl. 07.15 imorgon,

Om jag ska ta det lugnt nu då? Njae….jag ska såklart låta kroppen få en chans att läka men till helgen håller jag instruktörsutbildning i Medicinsk Barn & Ungdomsyoga i Ljungskile. Har sådan tur att jag har två fantastiska kvinnor med i mitt team som nu går bredvid mig för att kunna vara med och hålla i utbildningarna framöver så jag behöver egentligen bara kunna prata och det kan jag ju 🙂 Det mesta går att lösa om man vill <3

Med en enormt stark känsla av tacksamhet släcker jag nu lampan och sluter mina ögon!

Tack till mig som gör det här och tack till alla runt omkring mig, oss, som gör detta möjligt!

Varm kram

Sanna

Fotot i inlägget är taget av fotograf Viktoria Davidsson