Nu känns det som vi varit i från varandra länge och mycket har hänt för oss båda så nu är längtan att sitta ner tillsammans, prata, reflektera och att vara nära, stor…..

Inför min operation förra veckan hade jag fått information att efter 2 veckor skulle gipset bort och stygnen tas…..när jag vaknade efter operationen så fick jag informationen att efter 2 veckor ska stygnen absolut tas men sen ska jag gipsas om för att ha gipset ytterligare minst 5 veckor innan det tas bort, jag röntgas och träffar läkaren samt utprovning av ortos……

Svante har alltid varit bra i sig själv att acceptera, ha tålamod och tillit medan jag har fått jobba hårt genom åren med b.la mindfulness….sedan skulle jag nog vilja påstå att med det livet vi nu levt i 3 år så har vi blivit grymt bra på detta då naturen hjälpt oss förstå djupt in i våra hjärtan hur vi kan jobba med dessa “attityder” istället för mot dem…..MEN nu tappade jag detta lite när jag fick detta beskedet…..5 veckor till i Sverige och från varandra…..det blev tungt när dessutom den postoperativa smärtan var rätt tuff….När jag meddelade detta till Svante så förstod jag av hans tystnad att han kände likadant…….Jag visste ju att i julveckan är dessutom flygbiljetterna löjligt dyra!!!Suck!

Plötsligt var acceptansen som bortblåst, tålamodet gömt sig och tilliten på villovägar…….Jag bestämde mig för att släppa det och sova på saken…..hade dock lite svårt att släppa det så redan morgonen efter operationen började kolla flyg…..acceptansen över situationen hade plötsligt infunnit sig och jag hamnade i ett läge där mitt fulla fokus drogs till vad KAN jag påverka……så jag behövde ju ta reda på den faktiska situationen….skulle det vara möjligt flyga ner efter omgipsningen och suturtagning för att sedan komma åter 2 veckor senare för återbesök? Folk åker ju på semester i 14 dagar så då kan jag kanske det?? Det visar sig att det blir samma kostnad om jag flyger ner första veckan i december till Kanarieöarna tillbaka till Sverige runt 20/12 och sedan ner igen som om jag väntar i Sverige i 5 veckor!!! Hur det är möjligt?? Jo på ner resan har priserna inte gått upp än och då kan jag ta med incheckat bagage (har ju varit här ett tag så hade ju en del med mg…) för att sedan flyga ToR till Sverige innan jul med endast handbagage 😀 Jag jobbar ju dessutom rätt intensivt när jag är i Sverige och det gör också att jag känner att det börjar bli dags att balansera upp det snart…..så lång tid till i Sverige denna gråa och mörka årstid med så intensivt jobbande har jag inte lust med, då är det inte lika kul att jobba mer och vi har ju valt den här livsstilen av en anledning för att vi ska kunna styra mer själva.

Sjukskriven eller???

Appropå att jobba när jag är i Sverige och styra själv så kom det här upp innan jag skulle lämna sjukhuset i onsdags….Först sa läkaren precis innan jag skulle sövas “ja så ska vi ju ordna med sjukskrivning med”. Jag förklarade att det inte skulle behövas….sedan var sjuksköterskorna på läkaren och jagade henne kring sjukskrivning ända tills jag råkade höra det och förklarade att jag inte behöver det och då hade läkaren dykt upp med och förklarade att glatt att jag skulle jobba i helgen! Som egenföretagare kan jag ibland känna mig splittrad med flera olika delar i mitt företag men vid sådana här tillfällen inser jag att det är rätt bra ändå när “livet händer”. Jag kan inte göra smycken nu men jag kunde ta mig till Ljungskile och hålla instruktörsutbildning i Medicinsk Barn & Ungdomsyoga tackvare mina 2 teammedlemmar Ylva och Therese som jag lär upp så räckte det ju med att jag kan prata 🙂 Jag kan även passa på att fota de smycken jag slitit med senaste veckorna innan operationen så de kommer in i webbshopen, jag kan ha onlinecoaching, jobba på boken , göra bokföring m.m så nä jag behöver inte vara sjukskriven <3

Igår var på en yogastudio  i Vänersborg och sålde mina saker, idag tar jag tåget till Växjö igen så svärföräldrarna får tillbaka sitt vardagsrum lite……ska vara på Moves & Motivation i Växjö med och sälja lite. Jag får dela upp min tid när jag flyttar runt hos vänner och familj så de inte blir allt för trötta på mig 😉

Har tyvärr en del besvär efter operationen men det ska bli skönt sätta sig på tåget å bara vila och lyssna på ljudbok med och inte göra något annat ……Har fått en del tryck i armen och lite suspekta blåmärken….på ortopeden när jag pratade med sköterska där trodde hon det var från operationen när de stängde av blodflödet men jag tycker det är lite sent att blåmärkena dök upp först igår, 5 dagar efter operationen, och då med ökad värk och tryck….

Min arm i går kväll, på morgonen var första gången jag såg det & då var det inte lika mycket färg & “flöt inte ihop” som här…..intressant

Fick en liten lektion om att det är viktigt att jag inte är för still…..orkade knappt förklara då att jg inte tror det är problemet….är grymt noga med att sträcka och knyta fingrarna 10 gånger varje timme eftersom jag vill komma igång med smycken igen så snart som möjligt men har ju även gjort kanske lite mer än jag borde i helgen på utbildningen….typ dansa m.m (blir full av skratt när jag tänker på vad hon sa och sedan ser några av bilderna som Ylva skickat från helgen….haha) men som snäll patient biter jag ihop och avvaktar någon dag till

Från min “stillasittande” helg

Okej…sitta stilla & “bara” prata är kanske inte riktigt min starka sida

Samtidigt som jag känner att det är jobbigt att längta så kan jag inte låta bli att känna en enorm tacksamhet över att ha någon att längta efter …..något som är så lätt att ta för givet <3

Låter det som jag klagar? Det var inte min avsikt i så fall för även om jag längtar, har ont, haft otur så älskar jag verkligen mitt liv, ett liv jag valt men som alla andras liv innehåller “ups and downs” men att vara där man mår som bäst när man har sina “downs” gör det så mycket lättare att ta sig igenom dem……

Ta hand om dig & bara så du vet så tog det galet lång tid att skriva detta med en hand 😉 hahaha…….

Varm kram Sanna