Ja i natt kände jag mig verkligen som en tidsmiljonär där ute i kylan när vi i Eslöv fick kliva av tåget på obestämd tid för inga tåg kunde passera Lund där det hade skett en olycka……..

Vart jag var på väg? Jo mot Köpenhamn för att äntligen flyg hemåt en sväng. Behöver jag nämna att jag är rätt glad att jag litade på min magkänsla och tog det senaste tåget från Växjö på måndag kvällen istället för det tidigaste……Mitt flyg ska gå 09.10 och det tidigaste tåget skulle komma in kl. 07.30……skulle kunna funka men eftersom jag skulle checka in bagage med så ville jag inte chansa……det hade räckt med en rätt liten försening för att det skulle bli tokigt och nu är jag rätt angelägen om att få komma hem!

Vad hände då…jo vi kom till Eslöv runt 23 tiden och skulle varit i Köpenhamn vid 23.35…..vi fick först sitta kvar på tåget för att hålla värmen medan de inväntade information om ersättningsbussar då tåget skulle vända så småningom och gå tillbaka för det kom ju inte förbi några tåg söder i från heller. Till slut fick vi gå av och in i stationshuset fortfarande utan någon information om bussarna. Några som hade flyg snart att passa ringde taxi men det var ett gäng som precis som jag först skulle flyga till morgonen och det kändes faktiskt lyxigt att bara kunna ta det riktigt lugnt utan att känna någon som helst stress. Sen ropade de upp att bussarna skulle komma om 5 minuter…..efter 1 timme ute i kylan dök de upp……ingen vågade ju gå in….känslan var ju att man skulle missa den om man gjorde det för det var dessutom väldigt svårt att höra vad de sa i högtalaren…..Men med frusna tår satt jag tillslut på bussen som gick först till Lund där det sprang tågresenärer och verkade irriterade på alla håll och kanter….vissa uppenbarligen hemkomna från semestern iförda endast shorts och tunn jacka…brrr…..sedan for vi vidare till Malmö för att där kunna hoppa på tåget till Köpenhamn. Framme 02.00!  Och jag hade fortfarande massa tid men inte lika mycket tid att fördriva på flygplatsen som jag skulle ha haft vilket har gjort att tiden har gått väldigt fort och jag har inte sovit en blund sen föregående natt…..så nu är det lite suddigt här på flygplatsen men oj vad jag kommer att sova gott på planet!!!

Jag håller även alla tummar och tår att det har gått bra för den som drabbades av olyckan i Lund <3

 

Men……På tal om tid så skrev jag följande på sociala medier idag men vi kan ta det här med……

Vad är din relation till tid?⁠

Många upplever idag tidsbrist samtidigt som man lever som om det aldrig kommer ta slut…..⁠

Att reflektera över tid är något vi ofta gör ombord på Black Pearl of Sweden, med varandra och med andra…….Sedan vi hoppade av ekorrhjulet känner vi oss rika på tid, tidsmiljonärer med en stark känsla av att vi äger vår tid till skillnad från hur vi upplevde det tidigare……⁠

Jag tror det är viktigt att vi vågar stanna upp och prata om tid, reflektera över vad vi gör med vår tid, vad vi vill göra med vår tid…..den är inte för evigt……vad vill du göra med din tid medan du kan?⁠

Svantes ord <3


Orden på bilden skrev Svante nyss när en familjemedlem som levt ett helt liv nyligen somnade in……”Tid är inte verklig förrän den passerar. Helt plötsligt kan ett långt liv kännas kort….” ⁠

Njut! ⁠
Det ska jag göra i eftermiddag när jag äntligen landar i värmen igen och återförenas med min man, hund och båt  ⁠
Vår tid är nu!

Med en stark känsla av tacksamhet över familj som tagit hand om mig som nyopererad, möten med härliga vänner, härliga yogapass och weekends med ljuvlig energi, så lämnar jag nu Norden bakom mig för några veckor.

Ta Hand om dig!

Varm kram

Sanna