För er som inte vet har Svante sedan tidigare arbetat som badvakt i många år och i veckan nu så har han fått jobba lite igen nere i Pasito Blanco med att rädda liv.

När jag pratade med Svante här om dagen så berättade han detta för mig och i mitt huvud blev det som en saga så här kommer berättelsen om Svantes räddningsaktion.

Det var en gång en liten röd kattunge som kom gående på en brygga. Plötsligt får den se Kapten Coccos och hennes husse Svante komma bakom. Katten ser inte att Kapten sitter fast i koppel och tycker hon ser jätte läskig ut så han får panik och börjar springa allt han kan. Han tittar bakåt flera gånger och tycker hunden ser större och läskigare ut för varje gång så till slut tar han sats för att hoppa upp på kajkanten!! Å hej!!

Å där sitter han nu som spindelmannen själv, MEN han når inte själva kanten!!!! Kapten Coccos och Svante försöker skynda sig fram för att hjälpa den honom men plötsligt orkar den lilla katten inte hålla sig kvar på väggen för han var ju inte spindelmannen precis….plask!!

Den lilla katten ramlar rakt ner i vattnet eftersom det är ett mellanrum mellan bryggan och kajkanten. Han viftar med tassarna och plaskar för fullt för att hålla sig över vattenytan. Svante och Coccos kommer fram. Svante hade ju förstått att den lilla katten var rädd för Kapten så han band fast Kapten lite längre bort och sprang sedan fram för att rädda den lilla katten. Han får tag i nackskinnet och fiskar upp den lilla blöta katten på bryggan.

Väl uppe på bryggan vänder den lilla katten sig om och tackar Svante med en ilsken tass som lämnar några välplacerade rivmärken på hans hand innan katten sedan rusar därifrån……

Visst kan man se det framför sig? Känns som något hämtat ur Oliver & gänget 😀

Hur som helst vilken tur det gick bra. Vart katten hörde hemma eller tog vägen såg Svante aldrig och har inte sett den igen senare heller.

Vid tangentbordet Sanna men Svante & Kapten Coccos hälsar er alla med lite sol & värme <3