Ja var ska vi börja efter lång tystnad med fix av webb m.m…..varför inte börja precis här, just idag som är en dag på jobbet för oss.

Ja du läste rätt! Restriktionerna har lättat här på Kanarieöarna men Spanien har fortfarande “State of alarm” så lite speciellt ändå men jag tänker inte skriva en massa om det nu utan det får bli en video igen där vi uppdaterar.

Under vår “lockdown” så har Svante fått lite förfrågningar om att sy kapell, bimini och lite lagningsjobb på båtar. Detta har han inte kunnat göra eftersom vi ligger på ankare och det är rätt trångt att sy större saker ombord och svårt med strömmen till symaskinerna. Men….nu när det lättat lite kan han åka in med dingen i marinan igen och ha symaskinen med sig och får sitta på våra vänners (nästan familj…) katamaran. Vi är så tacksamma att Jon och Marie låter honom göra det så han göra dessa jobb. Det blir ju såklart så mycket lättare.

Detta betyder att efter förmiddagens promenad med vår fyrbenta kapten så körde Svante ut oss och sedan “åkte han till jobbet!” Hahaha….riktigt kul att skriva! Klockan är nu 18.30 och han är fortfarande inte hemma men det var lite väntat. Vi fungerar ju så båda två när vi jobbar vilket gör att jag har haft en intensiv arbetsdag med fast på båten.

Vad håller jag på med då?

Jo det senaste har handlat mycket om att få igång min medlemssida “Feelgood Tribe” där jag nu har yoga och meditationer online b.la, känns jättekul. Men just idag så har hela mitt fokus varit på boken om Kaptens Coccos Äventyr! Vi har bollat dettta fram och tillbaka om vi ska trycka eller inte, kanske bara ha e-bok eller?? Vi har nu bestämt oss för att börja med att ge ut den digitalt så får vi sedan. Kanske vi trycker den till hösten om jag kan åka till Sverige då. Men vi börjar här. Det kommer dessutom ingå en liten video där jag läser boken högt, man får se bilder och ja, självklart är Kapten Coccos med. Vi hoppas att kanske några barn kan tycka det är kul att lyssna på den med oss om ingen vuxen har möjlighet att läsa den precis just då. Digital så tror jag att jag har lärt mig mer de senaste 14 dagarna är jag gjort de senaste 3 åren!!! Jag brukar tycka att datorn själ mycket tid, vilket den gör men detta har varit kul och har fungerat att dela upp och göra lite då och då. Idag däremot har jag suttit rätt intensivt men jag har kunnat sitta ute då vi har ett bra solskydd över sittbrunnen så då har det faktiskt känts lite lättare. Dessutom så vill jag ju få det här klart snart så ni får läsa den…..Precis som Svante fortfarande jobbar för han vill bli klar och leverera till sin kund. Dessutom vet vi att det blir lugnt imorgon (lördag) då det dels är någon Kanarisk nationaldag och vi är bjudna till våra halvsvenska vänner i ankarviken, Lars och Jolita, på palt imorgon!! (Svante har aldrig ätit det medan det är mycket barndomsminnen för mig med “pitepalt” hos farmor och farfar). Balansen blir sedan återställd efter en intensiv arbetsdag i dag. 🙂

Ta hand om dig så hörs vi snart igen!

Varm kram

Sanna & Kapten Coccos (å ja Svante såklart fast han inte är här)