För en dryg vecka sedan så pratade jag i telefon med reporten Rikard Sköld på Ttela som är lokaltidiningen i Trollhättan och Vänersborg.

Det blev ett långt samtal “down the memorylane” för mig och Svante. Svante satt bredvid och vi delade med oss av vår resa fram till idag. Det är ganska exakt 4 år sedan Ttela skrev om oss sommaren innan vi åkte. Då var vi i full fart med att sälja saker och helgerna var fyllda med loppis i vår trädgård och veckorna med förberedelser av båten.

Vi har inte själva läst igenom artikeln så det var kanske några mindre saker som stämde lite mindre bra kände vi när vi idag fick bilder från en av våra följare. Egentligen småsaker men en person vi tycker mycket om missades att nämnas och det vill vi lägga till. Det står att vi mötte upp Johan Wildering (båten Anna Perenna också från Vänersborg) i Marocko dit han seglade själv och att vi sedan seglade med honom till Kanarieöarna. Johan behövde aldrig segla själv utan fick sällskap av härliga “mat Johan” eller närmare bestämt Johan Snarberg. Dessa grabbar blev som extra söner för oss och familjekänslan var stor så det vill vi tillägga…..

Sedan en liiiiten detalj som Svante tycker är viktig…haha……vi “åkte” inte till Kanarieöarna utan vi seglade hit 😉 Kan låta löjligt men jag har också lärt mig i detta seglingslivet att det är rätt stor skillnad på att åka och att segla…… 😉

Hur som helst känns det riktigt kul och tydligen ska det vara ännu lite mer i deras tidning på nätet men det kommer först imorgon.

Vi ligger fortfarande still men är i startgroparna. Det blåser väldigt runt öarna så att segla till en annan ö i nuläget är inte aktuellt. Med vindar på 14-15 m/s i medelvind och byar över 20 m/s + accelerationszoner på det så kommer det bli allt annat än skön segling och det är vi inte så sugna på. Vi har ju tid att vänta……..

Vi gör ju rätt mycket bakvänt så vi jobbar lite idag men ska snart ta och sätta oss i solstolarna på fördäck med ett glas rosé och kolla på helgkaoset i ankarviken på avstånd.

Vi önskar dig en skön lördag!

Sanna, Svante & Kapten Coccos

OBS!!! Barnboken om Kapten Coccos Äventyr har nu kommit och finns att beställa på vår hemsida. Klicka på länken här för att komma direkt dit Kapten Coccos Äventyr

Boken om Kapten Coccos Äventyr