Barnboken om Kapten Coccos skrev jag som jag tidigare berättat under vår segling till Azorerna förra året (2019) och djuren som Kapten Coccos möter i boken såg vi på vägen. Det fanns ett djur som inte var med först i boken men som vi båda var överrens om att lägga till då vi själva var lite fascinerade över detta djur som så spännande och vacker seglade runt på havet med sina farliga men vackra trådar runt omkring sig. Gissade du rätt? En portugisisk örlogsman/örlogsmanet!

Inte hade jag en aning då hur passande just denna delen i boken skulle bli just i år……

Här kan du lyssna till just den delen som jag skriver om så förstår du kanske vad jag menar 😉

Det är också otroligt roligt att nu få feedback på boken från barn som vuxna. Här är några ord från Carin som läst den för sina barnbarn;

Vill bara säga några ord om er fina bok. Det är så kul att den passar olika åldrar. Faktarutorna intresserade Alfred jättemycket, han fyller 6 år snart. Saga tre år, gnolade och sjöng om Coccos länge efter vi läst. Videon om delfinerna uppskattades så mycket. Barna frågade om video på havs sköldpaddan?. Att det oxå dök upp lite utländska ord- det vart oxå spännande. Vi hoppas på fortsättning.

Ha en skön måndag!

Varm kram

Sanna