Japp du läste rätt! Vi har fått ett par klasar med bananer för att vi står ut och inte säger något.

Så vad handlar det om undrar kanske du nu……

I stort sett varje morgon när tystnaden är så där magisk att det känns som man drömmer, havet är stilla, gräsklipparna på golfbanan bredvid har inte startat sina motorer än och inte heller arbetet på varvet…..Men…..däremot är det 2 äldre män som åker vattenskidor varje morgon och rätt ofta även varje kväll mitt i kvällsmagin!! Ja det är galet frustrerande för det förstör mycket av de sköna stunderna. Nu är det ju inte bara så att de låter när de kör med motorbåten utan de kör även mellan oss segelbåtar som är ankrade så det gungar rätt bra och man får till och från fånga kaffekoppen. Vi har valt att inte göra en stor sak av det men har någon kväll visslat till dem och vänligt gestikulerat att de inte ska köra så nära. De vinkar och ber om ursäkt för att sedan ha glömt det nästa dag.

Vi har tänkt att de uppenbarligen inte förstår att det blir stökigt för oss…..de vet inte bättre helt enkelt…..men oj vad fel vi hade…..hahaha….

Känslan av att vi ger aporna lite bananer infann sig helt klart när vi fick alla dessa bananer plötsligt av Paco till vår båt. Det intressanta är att vi är nog dem som stör oss minst men det var bara vi som fick bananer. Jaja……bara tacka och ta emot men nu är det helt klart dags att fånga första bästa väderfönster och åtminstone lämna Gran Canaria.

Men vi har inte bara fått bananer, idag fick vi fisk med av en man i hamnen så det är ju lite sådana saker som gör att det ändå känns okej här, att folk av någon anledning vill ge oss saker och det enda vi ger är leenden och ibland lite av vår tid för lite samtal. Livet blir ganska enkelt då.

Så med det sagt så klagar vi absolut inte utan vi njuter av all färsk frukt och fisk som vi tycker om och mår bra av. Men vi är redo för när…….Vart? Just nu lite oklart men det blir dit vindarna bär oss men inte Kap Verde som vindarna helst vill ta oss till här vid den här tiden på året 😉 Det sparar vi lite till.

Här firar de typ midsommarafton idag….eller rättare sagt San Juan och imorgon är en röd dag så det känns som en spansk helg i ankarviken…… fördelen med det är att våra bananvänner på motorbåten inte kan köra slalom mellan båtarna för det är för många från marinan som gått ut så de får vara någon annanstans. Man blir även väldigt glad av att höra glada spanjorer fira San Juan med skratt, sång och dans som om det inte fanns en morgon dag.

Ha en skön onsdagkväll & heja Sverige!!

Ps. Vad vi vet så har allt gått bra för Johan Tornfalk Ds

Varm kram

Sanna, Svante & Kapten Coccos