Efter drygt 41 timmars sängläge här på Spinecenter i helgen så har huvudet hunnit reflektera över både det ena och det andra och nu när jag ändå är lite speedad av morgonens kortisondos tänkte jag passa på att dela med mig av en sak som fastnat i mitt huvud på ett positivt sätt.

Vi pratar ofta hur livet har motgångar/ medgångar men ganska ofta använder vi även uttrycken motvind/ medvind.
Å visst är det så livet ser ut för oss alla….vi har medvind och allt känns lätt, kanske lite lätt lyckorus och allt flyter på. Sen kanske plötsligt vinden vänder, hastigt eller successivt och det blir motvind eller kanske det blir en kortare eller längre tid av “stiltje” däremellan eller efter då allt känns rätt intetsägande….vissa kanske skulle kalla det vardag….

Åter till den uppståndda motvinden….vi kanske reagerar genom bli frustrerad och försöka kämpa för att åter få samma känsla som i medvind vilket tar otroligt mycket energi….och ger sällan det resultat som önskas ändå….
Kanske sätter vi oss ner och ger upp, får en känsla av uppgivenhet eller tar på oss offerkoftan…..
Eller kanske vi väljer att anpassa oss, luta oss tillbaka och ha tillit tid att allt kommer att bli bra, allt förändras och hela tiden se att det finns saker, andra saker, små/stora, att känna tacksamhet över och då blir det lättare att rida ut stormen 😉
Oavsett om det är i livet eller på havet så är det du som väljer hur du tar tillvara nuet i medvind, det är du som väljer dina tankar i motvind och stiltje och på så sätt är det du som påverkar din livskvalitet till stor del oavsett hur vinden blåser eller inte…..

En mycket god vän till mig rekommenderade mig att ta vara på sjukhustiden, vila upp mig i kropp och själ för bästa läkning så jag sedan kan komma hem piggare och får bästa möjliga slutresultat.
Självklart längtar vi alla efter vind i seglet från rätt håll (medvind), men även motvinden och stiltjen är helt ok om man kan acceptera att det just nu är så och lyfta blicken för det vi kan göra istället, det vi kan påverka.

Så visst är livet faktiskt ganska mycket som att segla!

Just i detta nu kan jag påverka min egen läkning genom att ta hand om mig själv. Svante har använt nästan all ledig tid ensam med att fixa på båten och hemma, han blir kanon effektiv, det kan han påverka b.la.

Avslutar med orden som mina deltagare är så användbara och följer med dom även när inte jag säger dom. Efter 12 veckor hörande detta på varje pass så är det kanske inte konstigt att de upplever att de kan höra min röst säga detta i tuffa situationer:
“Just nu är det så här, imorgon är det kanske annorlunda eller nästa vecka….eller kanske redan i nästa andetag…”

Varm kram till alla som behöver