Även om vi inte har några jobb att gå till just nu så har det ändå blivit någon form av vardag som vi har just nu. En vardag som snart kommer att ändra sig igen….och igen …och igen…..men det är ju det så är charmen och bland annat därför vi väljer att göra det vi gör.

Våra dagar senaste veckorna är rätt snarlika varandra men jag tänker ta den här dagen som exempel och helt ärligt så tror jag att Svante dragit vinstlotten när dagarna är som de varit idag!  🙂

En av de stora vinsterna med att leva som vi gör just nu och med minimalt med elektrisitet även i huset är att vi följer dygnet på ett helt annat sätt. Vi vaknar tidigt när det blir ljust och är trötta tidigt när det blir mörkt och det gör ju även att vi inte kan hålla på att greja hela kvällarna vilket ger oss tillfälle för återhämtning, reflektion över om vi fokuserar på rätt saker (det är lätt att fokusera lite fel när man är splittrad mellan två boenden och mycket att göra och tänka på) och känna efter hur kroppen mår. En annan vinst är en sådan enkel sak som att vi kan lyssna på vad våra kroppar säger, inte vad klockan säger….hur jag menar? Ta bara en så enkel och självklar sak som att äta lunch!! Vi äter lunch när vi märker att energin börjar ta slut eller att vi helt enkelt är hungriga….inte för att vi har lunchrast och nu ska man äta. Så….

dsc_2098

I morse vaknade Svante först som vanligt, grejar lite, jag kommer upp mellan 7-7.30, då blir det kaffe och lite backgammon och planerade dagen lite lätt och frukost så klart. Sedan tog vi en promenad med Coccos och lite grejer till båten på Varvet. Idag bar Svante metallskenor till avbärarlisterna han har satt dit ( det är det ni ser honom göra när i videon när han står i gummibåten), lite vardagsmotion helt enkelt. Jag tog även med mig stavarna så att jag när jag lämnat man och hund vid båten kan ta en rask stavpromenad (rehabträning) hemåt för att där ta tag i fortsatt rensning och tömning. Men först lite yoga!

dsc_2102Tömmer och städar nu ett rum i taget men idag när vädret var så fint så hade jag bestämt mig för bara ett rum. En hög som ska till Växjö för förvaring, en till Erikshjälpen och en säck att kasta och en hög med lite frågetecken som Svante behöver titta på med. Kom även på att det kunde vara lämpligt att passa på att tvätta mycket nu för om en vecka har vi ingen tvättmaskin längre….hehe….

dsc_2108

Färdig med det rummet så var jag hungrig så jag värmde lunch, stoppade datorn i ryggsäcken och promenerade till båten. Lite avstämning och mat i solen gör alltid susen 🙂

dsc_2118

Sedan fortsatte Svante med listerna och passade även på att måla dem när det nu var så fint väder och inte blåste för mycket utan att han kunde fortsätta stå i gummibåten. Själv satte jag mig med datorn och började jobba på vårt hyresavtal enligt konstens alla regler med Villaägarnas mall för uthyrning av villa. Hann inte så långt innan det ringde på mobilen och de blivande hyresgästerna ville komma och mäta lite. Det är fantastiskt skönt att ha så nära som 10-15 minuters promenad hem, Coccos behövde ju ändå en liten promenad så det passade fint. Sedan gick vi ner igen. Jag skrev färdigt och solen försvann i sittbrunnen och då blir det kallt som tusan direkt eftersom man suttit och blivit varm och inte har så mycket på sig. Det betydde ju helt enkelt att det var dags att promenera tillbaka till huset (kläderna har inte flyttat ner än, lite mycket verktyg framme medans det fixas…men snart så!). Nu blir det mat, hockey och genomgång av kontraktet sedan har vi nog hunnit somna till i soffan någon gång innan vi inser att det är kvällspromenad och sängen….troligen är klockan ändå inte så mycket då…..

Helgen har även bestått av brödbakning i gryta! Hade inget annat….funkade kanon, införskaffning av signalflaggor och gästflaggor till några av de länder vi kommer komma till först. Tackar Hjertmans i Göteborg för bra service och härligt bemötande!

Innan jag slutar så vill jag bara tacka för all omtanke och värme till Coccos. Vi fick ett positivt besked i fredags när veterinären ringde och hade fått provsvaren. Det var inte anaplasma hon har utan man hoppas på ett felvärde. Efter helgen ska operationstid för tanden fixas och nya prover tas innan hon sövs för säkerhetsskull. Hon är även något piggare sedan hon började äta antiinflammatoriska tabletter. Det är väldigt tacksamt att ge henne tabletterna för hon äter dem ur handen på mig sitter fint och hoppas på fler!! Skönt när det är så. Så vi håller tummarna på fler positiva besked och att hon kan opereras i veckan.

 

Nu mina vänner säger vi “HEJA SVERIGE!!”

Go kväll!