Det nyckfulla livet i ständig förändring gör att det är svårt många gånger att planera saker till 100%, punkt och prickar….

Om man ändå gör det så kan det bli väldigt jobbigt när något kommer emellan, livet tar en annan vändning och saker inte blir som man tänkt sig.

Med sagt behöver man absolut inte låta bli att planera men att i bakhuvudet att förändring är en del av livet så är det myset lättare att acceptera förändringar och motgångar när de dyker upp. Skulle man ändå inte kunna acceptera utan bli frustrerad och ta på offerkoftan eller liknande ja då stjäl det galet mycket energi eftersom det ändå inte går att påverka….yttre omständigheter har kanske gjort att förändringen eller motgången har uppstått och jag behöver inte gilla det men att luta mig tillbaka och acceptera att det är som det är och istället reflektera över vad jag kan påverka. Vi kan alltid påverka våra tankar men ibland är det galet svårt, men tar vi oss tid att reflektera och göra detta så inser man ganska snart att även om jag inte kan påverka allt så kan jag påverka mitt förhållningssätt till saker som inte går min väg b.la

Varför skriver jag då en massa om detta? Jo för det är lite så det har varit för oss ett tag nu och är lite fortfarande…..

En av de vanligaste frågorna vi går just nu är om vi bestämt ett datum och en av de vanligaste kommentarerna (förutom “har ni inte åkt än?”) är: “oj vad sent det blir nu får ni skynda er innan höststormarna!”

Vi hade pratat om att eventuellt bege oss nu till helgen och i förrgår satte vi för första gången ett datum till nästa vecka…men….ödet ville annorlunda.

Igår var jag hos veterinären igen med Coccos för återbesök och kontroll av den opererade tanden. Det såg inte helt bra ut och även ett öga hade blivit infekterat så man ville inte vaccinera henne än om hon har en pågående infektion och hon fick penicillin och ska på återbesök i slutet av nästa vecka. Dessutom har hon fortsatt verka ha ont i bakben så de undersökte henne och hon var fortfarande smärtpåverkan i ländryggen så det bestämdes att hon skulle röntgas också. Så återbesöket blev 3 timmar men allt var som var ok och bedömningen blev muskelinflammation.

Så….vi insåg än en gång hur skönt det faktiskt är att vi inte har spikat ett datum utan kan vara flexibla för Coccos och vår egen skull. Det får ju egentligen ta den tiden det tar och vi kan bo in oss mer på båten bland alla våra saker ( kanske rensa liiite till) och sedan kommer vi så långt vi kommer i år för faktum kvarstår…vi har ingen tid att passa så det finns ingen anledning att stressa.

Coccos passade på att göra lite yoga under all väntan hos veterinären.

Coccos passade på att göra lite yoga under all väntan hos veterinären.

Men självklart är vi inga supermänniskor som bara tar allt med ro utan självklart hinner ju frustration och lite besvikelse dyka upp först innan vi reflekterat över läget och inser att vi vill ju alla ska må bra och det finns inget vi kan göra för att påverka det. Det är lite häftigt för ju oftare vi får praktisera det desto snabbare går det att komma dit i tanken för varje gång något motstånd dyker upp och ett lugn i situationen infinner sig istället för frustration.

Dagen idag har redan varit fantastisk trots att den inte är över än….kan fortfarande hända mycket kul 🙂 Jag började morgonen med att efter frukost ta mig till Fridaförskolan igen för att ha lite barnyoga. De tyckte det hade varit så bra förra gången så rektorn ringde mig härom veckan och sa att jag gärna fick komma igen så länge vi är kvar i stan. Det var lika ljuvligt denna gången att först göra lite härliga samarbetsövningar innan vi gjorde en aktiv yogasaga för att avsluta med vila och jag är så fascinerad över hur detta gäng med super aktiva 5 åringar går från att vara fulla av energi i sagan till att ligga still i vilan och lyssna på mig och därefter sitta still i ring och vänta på sin tur medan var och en fick prova att “spela” på min tibetanska skål. Det krävs koncentration för att få ljud i den men alla lyckades och alla var tysta och stilla. Känner mig tacksam som får uppleva detta med dessa barn och deras fröknar.

Vi har även tömt det sista i huset, Svante har klippt gräset en gång till åt hyresgästerna (känns bättre lämna så än en äng…) och ikväll är planen att vi ska grilla lite korv med gubbarna på Varvet, vilket ska bli mysigt det med men nu ska jag ta fram städnumret igen och fortsätta att städa här på båten, pausen är över!

Önskar er en härlig fredag eftermiddag och kväll här från en gungande svart pärla med vinden mysigt vinandes utanför <3