Ännu en dag i ett grått Sverige som lyser upp mest tack vare alla härliga möten jag har med nya och “gamla” bekantskaper.

Igår lyste det upp extra mycket i regnskurarna med flera kilo glädje, skratt, tårar, tacksamhet, yoga, meditation och drömmar. Ja, igår hade jag mitt minievent “Feelgoodsöndag” här i Vänersborg. Av de 12 som kom så var det endast 2 som jag aldrig har träffat förut så det var flera kära återseenden från framför allt mina tidigare olika yogagrupper men även någon från den coachutbildning jag går samt en från mitt fd jobb.

Dagen blev precis som jag hade hoppats…..en härlig grupp i lagom storlek för att alla ska prata med varandra och det ska bli väldigt lättsamt och bekvämt för alla. Själv blev jag väldigt rörd redan i början av dagen då vi körde en presentationsrunda av var och en där de även fick berätta om deras relation till yoga…..ord som att jag har varit den som hade fått flera av dem att hitta vägen till yoga och vad det har betytt fick mitt hjärta att slå extra och känna en enorm tacksamhet och glädje över att ha kunna vara en del i hur dessa personer har mått bättre. Egot får ju dessutom en extra boost när en av deltagarna berättar att hon försökt gå på annan yoga men det funkar inte för henne för det är min röst som får henne lugn och har största effekten på henne så hon lyssnar mest på mina ljudfiler…..rysningar igen….min småländska röst?? Svårt förstå men känns oerhört kul så klart. Nog om min egoboost men dagen verkade ha gett deltagarna energi, tacksamhet och lugn framför allt när de i slutet av dagen fick säga vad de tog med sig därifrån. Häftig kombo!!

Det var mycket skratt b.la i den lekfulla meditationen “Har Gobinde” och dansen som är helt fri från prestationer men innehåller lek, bus och leenden och självklart “fuldans” haha…å vad är fuldans? Ja för mig är det när du inte alls bryr dig om hur du dansar och rör dig utan bara gör precis det som faller dig in och kanske helst på ett sätt som du kanske annars möjligen hade undvikt att göra bland andra människor.  Du ser ett smakprov på det här i videon med lite bilder från dagen 😉

Men det var även lite allvar med mycket fokus på vikten av kärlek till sig själv, något vi ofta glömmer bort men som faktiskt är den viktigaste för att vi ska må så bra som möjligt. Vi pratade även om drömmar och vikten av att veta vad man har för drömmar i sitt liv och varför, något som öppnades upp och blev härliga samtal deltagarna emellan när det fick prata i små grupper…..tankar väcktes <3 Vi pratade även om hur meditation och tacksamhet kan har stor betydelse i vårt liv både i med och motgång.

 

Kort rapport från Svante

Vi har pratat ett par gånger på messenger ( ja han har ju inget abonnemang….men en mobil och kopplar upp sig på wifi…onödigt med 2 abonnemang när vi mer eller mindre alltid är vådligt nära varandra….). Han ligger på svaj igen utanför Seixal, mittemot Lissabon. Där ligger han skyddat men i förrgår hade det ändå blåst så mycket att de höll sig på båten hela dagen och det hade fungerat bra med Coccos som hade skött sina behov på lådan. De hade även ett mindre äventyr i fredags tror jag det var…när de skulle in i land på kvällen så fick han bensinstopp i dingen och det var strömt och blåste så han hade fått kämpa en stund och tillslut kom de iland och var då blöta men nöjda 🙂

Med varmt hjärta lämnar jag nu gårdagen bakom mig och tar sikte på morgondagens föredrag i Vänersborg, “En Dröm Ett Liv Ett Äventyr”. Känns lite nervöst och nytt för mig men ska nog gå bra…jag ska sitta lite med det idag…har svårt att göra för mycket åt gången så jag behöver oftast fokusera på en sak i taget….så nu är det dags för nästa <3 Jag byter även bostad idag, från svärföräldrarna till en härlig vän….

Från ett grått Sverige & ett varmt men blåsigt Portugal önskar vi er en skön måndag!