Ja nu har jag varit i kalla Sverige i exakt 9 dagar och jag är absolut allergisk mot Sverige! Det är verkligen jättetydlig denna gången. Tycker du jag låter orättvis? Visst skulle jag kunna skriva att jag är allergisk mot det kalla vädret och de ofta lite kyliga människorna men det är absolut inte det jag menar denna gången utan det kliar verkligen i huden sedan jag kom tillbaka. Fler år tillbaka hade jag alltid besvär under höst och vintern i Sverige, med eksem på händer, torr hud och framförallt torr och kliig hårbotten. Sedan vi seglade iväg har ja inte haft något besvär av detta men nu har jag det igen och ganska mycket….blir snart tokig…..Ja menar det räcker ju att man ska behöva frysa dygnet runt och knappt få något solljus.

Anja & Jag – ja vad ska man säga….det är svårt göra något vettigt av det här….men värt ett försök

Min kompis Anja och jag gjorde dock ett aktivt försök att hjälpa huden må lite bättre…gick så där men det var skönt och kul hade vi <3 Hon hämtade mig efter jobbet i måndagskväll så följde jag med hem till dem och på tisdagen försökte vi ha lite spamys.

Fanns mycket spännande saker att prova på vår spastund.

Ett glas vin, bastu och diverse olika ansiktsmasker och grejer som hon hade….nu är ingen av oss varken intresserad av sånt eller gör det särskilt ofta…typ aldrig så vi har ingen aning om vi gjorde det i rätt ordning …..men som sagt många skratt så för själen var det bästa medicinen och bastu var ju väldigt skönt i detta vinterlandskap. Men vi gjorde så gott vi kunde….det var

Första masken på!

 

Andra masken på….inte lika tjockt lager men kladdigt ändå

Lite bastu mellan desperata skönhets försök

Denna lilla oas de har i sitt hem är ljuvlig med bastu & plats att sitta & prata mellan varven

Dags för den sista lilla spännande glasflaskan. Skål!

Skål! Botten upp!!…Eller nähä….man skulle inte dricka den….

 

Jag har ju ett tag kvar här i Sverige och jag fyller min tid med att passa på att jobba, planera, skapa och fylla på med energi från vänner och familj när jag orkar. Jag som tidigare alltid varit väldigt social och gärna haft mycket folk runt mig har idag insett att jag då tog slut på energi om och om igen….idag känner jag tydligt när jag behöver bara vara och “hämta hem” mig själv. Det handlar inte om att människor är jobbiga utan mer att det är sån jag är <3 Det sköna med att lära känna sig själv som jag verkligen har gjort de senaste åren och framför allt sedan vi kastade loss och lämnade Sverige…..är ju att jag vet så mycket mer vad jag behöver för att må så bra som möjligt.

Så jag är ledsen Sverige (eller kanske inte jätte ledsen egentligen) men jag är glad att jag inte bor här så mycket längre av flera anledningar….och jag har ju faktiskt blivit allergisk mot dig <3

(Svante skrev till mig i förmiddags att värmen var tillbaka i Las Palmas – riktigt svettigt….längtar allt lite )

Önskar dig en skön söndagkväll!

Varm kram Sanna

Vänskap när den är som bäst….många skratt & härliga samtal även om det går långt mellan gångerna