Ja det sägs ju att man ska ha tillit till processen, ha tålamod för att nå framgång, det har jag ju både hört & själv sagt i mina mindfulness och yogagrupper men självklart tvivlar vi alla på det ibland……

Tvivlar & är otålig i vissa fall

När det gäller vissa saker har jag ett gigantiskt tålamod och tillit till att det blir som det blir och det blir bra! Men när det gäller andra saker och då framför allt i mitt företagande så har jag väldigt lite tillit och tålamod! Japp det är sant…..jag har nu haft mitt företag med smycken och yoga i ca 3 år och när något funkar bra är det kanon, och då menar jag inte bara ekonomiskt eller kanske till och med inte alls utan mer på att jag får kunder, jag får positiv feedback så jag känner att jag gör rätt, tänker rätt och är bra på det. Men så kommer det ibland perioder eller när jag ska prova nya saker då jag tvivlar på mig själv…..varför skulle någon vilja komma till mig för coachning? eller varför vill någon köpa mina smycken när det är så många som gör så fint? Ska jag ens fortsätta med utbildningen nu när inte Cina finns….vi var ju ett tema där hon var bäst på vissa saker och jag på andra….klarar jag detta, räcker det med mig?

Och om jag då försöker när jag tvivlar och det går “sådär” så har jag så lätt för att bara släppa  det och tänka att ok det var inte meningen att jag skulle göra detta…..Jag är ju en idéspruta utan dess like så nya ideér är det knappast ont om men det var ju det där med att ha tålamod med till processen och att kanske fokusera. Jag kommer tillbaka till barnyogalärarutbildningen som ett exempel för det har varit upp och ner hela tiden med den medan vi har haft den och ibland har vi haft väldigt få när det närmat sig och då har jag blivit stressad och funderat på om vi ska ställa in eller vad vi “måste” (avskyr detta ordet men det kommer fram när jag blir stressad…som ett brev på posten för att stressa mig lite till…) göra för att få fler deltagare. Då har motpolen till mitt kreativa, busiga, impulsiva sätt varit min vän och kollega – lugnet och harmonin som var enda gång tålmodigt sagt att “det  löser sig nog och vi får det vi orkar med just nu (ja du fattar varför vi kallade oss för kreativ harmoni….så vi) och om inte annat så får ju vi träffas” <3

Nu har jag ju inte denna kloka, harmoniska människa vid min sida på samma sätt längre men det har också gjort att jag själv plockat fram dessa sidorna när jag märker hur jag blir…..för missförstå mig rätt jag är inte bara bus och fart utan det finns mycket lugn och harmoni här med men på annat sätt och i valda situationer…..

När vi valde att kasta loss från hemmahamnen för att segla runt i världen så visste jag att jag ville fortsätta att jobba med vissa delar om vi kunde få det att fungera medan Svante inte va särskilt noga med att jobba alls mer men kunde tänka sig göra små jobb när han kände för det……detta har ibland stressat mig för vi är inga pensionärer och vi har inte sparat i flera år för att göra detta men min fantastiska man har hela tiden sagt att vi löser det när vi behöver det och ja, det har jag med känt och inte tvivlat på men så ibland har det känts som jag kanske lägger tid på fel saker, att det inte ger något utan mest kostar tid och ibland material…..men jag ändå fortsatt att göra det jag brinner för och jag tror på genom att prova mig fram för att hitta formen för mina olika delar, hur det kan funka när vi lever så här…….

Och nu, helt plötsligt när jag minst trodde det eller åtminstone inte förväntade mig det så har vi hamnat i något slags flow fast vi absolut inte har jagat det……och det kanske är just det….vi har inte jagat det!

Vad är det då för flow & resultat vi fått med tillit & tålamod?

Svante har fått en hel del “syjobb” som jag nämnt och jag åker ju till Sverige på torsdag för en återträff med yogisar på lördag sedan utbilda nya helgen efter och sista helgen i september är jag med och anordnar yogaweekend på Asa Herrgård. Ja detta var ju inget nytt men det som är intressant är att jag tvivlade på om utbildningen nu skulle bli av då det var endel avhopp efter sommaren då arbetsgivare ändrat sig kring betalning av olika anledningar men sista veckan har jag fått förfrågningar om det finns platser kvar var och varannan dag och ny anmälningar vilket är superkul!! Desstutom har en dröm som Cina och jag hade med barnyogautbildningen, gått i uppfyllelse eller ja kommer gå i uppfyllelse…..Jag ska få utbilda en hel personalgrupp på en förskola i november, en fråga som dök upp i allt detta och samtidigt har många frågor kommit om att ha utbildningen på fler orter och då föll sista pusselbitarna på plats efter lite kreativa samtal med min man….Medicinsk Barn & Ungdomsyoga utbildning på Distans! Jag mailade ut info till de som vill gå men inte kunde nu i september och flera stycken vill redan anmäla sig till denna. Tjoho! Information om utbildningen kommer upp på hemsidan och sociala medier i veckan, men i stort kommer det att innebära att vi ses på utvalda orter första och sista gången och har praktiska genomgångar, däremellan är det uppgifter som grupperna får samt vi träffas ett par tillfällen online för genomgång av teori, frågor som kommit upp m.m. Det ska bli superspännande. Detta innebär att om man inte bor på orten så behöver det inte bli 3-4 hotellnätter för att delta i utbildningen vilket gör att det blir billigare för många samt att en del har haft svårt att få ledigt på fredagen (utbildningen är idag fredag-söndag 9-16 alla 3 dagar). 3 dagars utbildningen kommer att finnas kvar också men det gör att man istället kan välja det som passar bäst….ja det flyter på nu helt enkelt 🙂

Dessutom har jag överraskande nog haft den högsta försäljningen senaste 3 månaderna av smycken än vad jag någonsin haft på 3 månader tidigare, vilket känns så kul och samtidigt lite förvånande eftersom 98% av mina kunder bor i Sverige och vädret har ju varit kanon, då brukar inte folk köpa så mycket….Men jag är bara glad och tacksam <3

Ja, att ha tillit och tålamod har verkligen visat sig stämma…..

Jag avslutar med dessa fantastiskt väl valda ord <3

 

tillit och tålamod

Så sant….