Ja det är nog så jag kan sammanfatta denna lördag här i Malmö Sverige – Känslomässigt kaos!

känslomässigt kaos flyg

Det var magiskt vackert från flygplansfönstret när vi gick ner för landning i Köpenhamn

Visst har jag som alltid mina motstånd som kommer fram innan jag ska flyga till Sverige, att lämna det fantastiska tillvaron vi har nere på Kanarieöarna på vår segelbåt för att bli slav under tid i Sverige igen…..men det är också mycket som jag tycker är kul varje gång när jag väl är här!! Självklart alltid kul att träffa familjen och denna gången har jag även sett fram mycket mot det jag ska göra här – idag återträff med några av våra utbildade yogalärare, nästa helg ny utbildning och helgen därefter yogaevent, har verkligen känt att allt detta ska bli jättekul….Men samtidigt har det känts svårt att åka hit till Malmö 1 år efter att Cina och jag hade vår sista utbildning ihop, när hon bara ett par veckor senare insjuknade i hjärntumör för att i januari lämna detta livet…..Vi firade då att hennes läkare ringde och sa att det fått svar på alla prover och “det var i alla fall inte cancer!!!” Vi planerade 2 utbildningar ihop för 2018, en i våras i Göteborg och denna…..men så blev det bara jag…..

Att kliva in på hotellrummet själv, 2 sängar, 2 fåtöljer till bara mig…..någon saknas…..

Möte med härliga minnen blev tungt…..

Igår skulle jag ju då ha återträff med några av de som gått vår utbildning (samt fördjupning i yoga för barn och ungdomar med oro, ångest och depression)här i Malmö i lokalen vi brukar vara och jag hade lovat Cinas yogisar (de som gick på yoga för henne) att jag skulle sända den Minnesmeditation vi skulle ha live så att de kunde vara med samt alla de som inte kunde vara med på återträffen såklart….

Jag kommer in i lokalen som vi haft flera utbildningar i….det kryper i mig…..så dyker dem upp….några av våra fantastiska deltagare från våra grupper och det brister….det här känns så fel men ändå rätt…..jag är så glad att jag fortsätter med det vi påbörjat men det känns ändå så fel utan Cina. Jag var inte beredd på alla känslor som skulle komma upp när jag kom in i lokalen…varför hade jag lovat köra live???Skulle jag klara det?? Tårar, kramar, gemenskap <3

Jag gjorde det och det kändes bra och det verkar ha mottagits bra med….

Dagen blev otroligt omtumlande och ja, känslomässigt kaotiskt för vi har gråtit ihop, vi har skrattat ihop och vi har busat ihop och det är en skön känsla trots  tomheten och saknaden…

När vi hade Minnesmeditationen så känner jag plötsligt hur solen börjar värma min vänstra halva av ryggen….solen?? Det var ju mulet nyss!!! Det känns som att någon lägger en varm hand på min vänstra rygghalva……å ja jag vill tro att det var precis det som hände…och jag tänker fortsätta att tro det, det kändes tryggt <3

Fantastiskt att få höra hur dessa Barnyoga lärare idag arbetar med yogan i sina yrken

Jag känner mig stolt och glad när jag får sitta där och lyssna på vilket fantastiskt arbete dessa härliga yogalärare har gjort/gör för barn och ungdomar!!!

Det är så häftigt att få vara med och fortsätta att utbilda fler inom detta så att ännu fler barn, ungdomar och deras föräldrar kan få ta del av dessa fantastiska verktyg!! Att få höra vilka ljuvliga skillnader det kan bli i barngrupper och hos det enskilda barnet, skillnader som även föräldrarna märker av hemma….det är så häftigt!!!

Denna dagen så gjorde vi en lite extra djupdykning i yoga och mindfulness för barn och ungdomar med oro, ångest och depression. Tyvärr ser vi återkommande rapporter visar att den psykiska ohälsan ökar bland svenska elever. Många barn och ungdomar har idag ett stort behov av att hitta ett sätt att hantera skolans prestationskrav och livets utmaningar i stort. Ökningen av oro, ångest och depressioner följer såklart detta även om det finns en stor ärftlighet när det gäller depressioner och andra faktorer som absolut spelar in. Hur som helst behöver de få verktyg som sänker stressnivån, ökar förmågan till fokus och medkänsla. Ja här finns mycket att göra……

 

Har jag gjort de fina halsbandet???

Från det ena till det andra så var de otroligt kul att se hur de som var med igår bar malas eller armband (eller både ock) som jag har gjort! Lite kul också att jag själv reagerar på att de hade fina smycken och några kände jag igen men några tyckte jag bara var fina och skulle titta närmare på hur de var gjorda……haha…..och så får jag veta att det är jag som gjort dem med!!! Ja ni ser….så blir det när mina smycken hittar hem och det blir så otroligt mycket finare på sin ägare än när jag sitter med dem i mina händer….<3 Dessutom så gör jag ju inte många likadana vilket gör att jag inte kommer ihåg alla jag har gjort….helt ärligt….och det är också väldigt kul!!

känslomässigt kaos malas

Goa tjejer med mina malas, tillsammans med sina ägare lyser de så vackert

Sammanfattningsvis har det varit en otroligt omtumlande känslomässig helg….en känsla av lite kaos i hela min kropp och själ faktiskt…Men jag är otroligt tacksam för hela helgen…..och självklart avslutade vi med en obligatorisk grimasbild!! Dels är det bus på barnyogautbildning och dels är det dem bästa gruppfotona för det är ingen som blir missnöjd 🙂

Nu har jag landat hemma hos min son i Växjö med en lite sliten kropp….men ett varmt bad med min bok och middag som Oliver gjort så känns det som jag är i balans igen….

Imorgon är en ny vecka och då väntar ett härligt möte med en kär vän och Asa Herrgård där jag ska ha en yogaweekend om 2 veckor.

Hoppas du har haft en härlig helg, själv är jag rätt slut så jag ska nu ta min bok och krypa ner i sängen så jag säger

God natt <3

P.s ….det kan aldrig sägas eller skrivas för ofta så jag skriver det igen…FUCK CANCER!!! D.s