Julkalender 2018 -I år har jag, Sanna tillsammans med 4 härliga kvinnor som har gått min instruktörsutbildning i Medicinsk Barn & Ungdomsyoga gjort en julkalender för hela familjen att samlas kring med yoga & mindfulness.

Varje dag kommer du att hitta en ny lucka b.la här i bloggen ca kl. 10.

De första 5 dagarna kommer vi ha temat lugn för att ni lättare ska kunna hitta närvaron i er själva.

Ibland kommer det finnas 2 alternativ, ett till de lite mindre barnen & ett till de lite äldre. Vi har valt att inte göra någon åldersindelning så att ni väljer det som passar er bäst eller kanske båda.

Syfte är att ni ska få en härlig stund tillsammans i familjen med enkla övningar.

Det finns inget rätt eller fel…Försök att inte korrigera dina barn utan låt dem känna in övningen, se & upprepa istället den, på så sätt hjälper vi våra barn & unga till bra självförtroende & självkänsla.

Här är lucka 1.

”Vagga nallen” eller djupa andetag

Äldre barn & föräldrar kan lägga händerna på magen.

Denna teknik lär oss att andas fullt ut genom att medvetet flytta andetaget ända ner i magen.

Detta sätt att andas skapar lugn och avspänning & reducerar gifter från lungor och luftvägar.

 

Dagens instruktör heter Ulrika har ordet.

Jag heter Ulrika & bor i Kristianstad.

2015 gick jag instruktörsutbildningen Medicinsk barn & ungdomsyoga för Sanna.

Sedan dess har jag varit med & ordnat yogaworkshop för all förskolepersonal i Bromöllas kommun, haft yoga med KHK:s F06 handbollslag som en del av deras träning, barnyoga klasser på studion Deva Devi i Kristianstad, haft klassrumsyoga i mina barns klasser mm

Nu blir det lite yoga varje dag med barnen på förskolan där jag arbetar.

Vill du komma i kontakt med mig kan du maila mig  ulrika.heladig@outlook.com.