I dagens lucka beskriver Sara hur ni kan göra ryggvridningar tillsammans eller för er själva, eller varför inte prova båda delarna och se hur samma övning kan kännas på olika sätt. 

 

Ryggvridningar

Vridning, rotation, twist – kärt barn har många namn! I yogan kommer denna rörelse i många olika utföranden. Den stärker ryggen, gör ryggraden smidig och ökar blodcirkulationen i ryggen. Den hjälper till att släppa på spänningar och kan vara lugnande. Den gör att bukmusklerna och alla organen i buken masseras, vilket aktiverar tarmen och förbättrar matsmältningen.

Här visar vi en sittande ryggradsrotation, som man kan göra både ensam och tillsammans med någon. Som parövning sitter vi rygg mot rygg med benen i kors. Vi börjar rotationen åt höger genom att lägga högerhanden på kompisens vänstra knä. Vänsterhanden vilar på ditt eget högerknä. Börja rotationen nerifrån och rotera uppåt i ryggen – vridningen ska komma i bålen, inte i nacken. Stanna här i minst tre djupa andetag. Känn hur andetaget gör så att bröstkorgen vidgas i alla riktningar och insidan får en massage. Se om ni kan känna varandras andetag! Byt sedan sida.