-“Hitåt eller ditåt? Ja jag vet inte??” sa Sid i Ice Age och det är väl ungefär lite så vi känner oss just nu.

Det vi vet är att vi är mer än redo att flytta på oss härifrån Pasito Blanco även om det är lugnt, skönt och bra väder 99% av tiden. Vi längtar efter att segla och vi längta bort från Gran Canaria.

Vad är då våra alternativ??

1.Kap Verde lockar väldigt men vi väntar fortfarande på Svantes pass som han fixade i Sverige men som sedan skulle skickas hit, vilket då innebär att det först behövde skickas till Svenska Ambassaden i Madrid för att sedan kunna skickas till Svenska Konsulatet i Las Palmas…..så detta alternativet som vi har varit mest sugna på att fira jul på, ja det verkar försvinna av sig själv då det nya passet är en nödvändighet om vi ska dit…….

2. Segla till Las Palmas för att fixa bottenfärg (fått tips om billig färg där), hämta passet och rabiesvaccinera Coccos för att sedan segla vidare till antingen La Graciosa, sandön norr om Lanzarote som vi kom till först från Marocko förra året eller segla ner till den andra favoriten La Gomera…….

3. Skippa Las Palmas med båten då vi nu hört av vår vän Ola som är där igen att det fortfarande ligger 30 tal båtar utanför hamnen som köar för att få plats och det regnar typ lite varje dag (vilket det abosolut inte gör här…..mellan 24-27 grader dagtid) och i så fall ta buss eller hyrbil dit för at uträtta våra ärenden innan vi drar vidare……

Tilläggas ska att Coccos kan vaccineras här nere på södra delen med, finns flera veterinärer här samt på La Gomera. Stannar på vi på Kanarieöarna så måste inte Svante hämta ut sitt pass nu innan jul utan vi kan ta det senare. (Hans nuvarande går inte ut förrän 7 januari och inget stort problem om han inte har det på dagen har vi förstått då vi fortfarande är i EU).

Men om vi då tittar på alternativen att fira jul på La Gomera eller La Graciosa……

Ja, vi har ju längtat lite efter att komma tillbaka till La Graciosa men när vi tittar på prognoserna så är det några grader kallare där samt blåsigare. Dessutom så behöver vi segla motströms för att ta oss dit och 90% av dagarna så är det dessutom starka nordliga vindar mellan öarna vilket innebär motvind från där vi är nu om det inte är jättelugnt och då blir det motor……Men den är ju mysig den där sandön……

Å så underbara La Gomera…..det ser ut som att det kan bli skön segling dit om vi tar oss dit i veckan och vi har ju fortfarande inte sett regnskogen mitt på ön som vi är lite nyfikna på och det som vi har sett längst kusten har vi ju älskat….

Inga självklara val men ganska angenäma egentligen……

Under helgen nu ska vi ta ett beslut i alla fall….hitåt eller ditåt?????

Under tiden njuter vi av värmen, förbereder båten för lite segling igen, ja hon behöver definitivt skrubbas lite innan vi åker annars lär vi bromsa oss till vart vi än ska med allt som växt på vår pärla nu…..(vi rengjorde botten på dingen  härom dagen och jösses vad den går nu…planar…..haha….tänk att så lite kan göra så mycket skillnad i fart!!)

Så ja så ser vårt liv ut precis just med tankar mellan bad, alfapetspelande, julkalendrar och planeringar inför 2019 😉