Vi fortsätter på temat Återhämtning och idag visar Sara och Arvid ett kort flöde för att släppa på spänningar och komma ner i varv.

 

Om vi är stressade eller uppe i varv kan det ibland vara svårt att gå direkt till avslappning eller avspänning. Därför börjar vi idag med rörelse och tar oss gradvis närmare avslappningen. Du kan titta på filmen här eller följa instruktionerna nedan.

Vi börjar stående med att skaka loss i kroppen – skaka så mycket du kan och ha roligt! Sedan roterar vi ryggraden genom att svänga armarna från sida till sida i “tvättmaskinen”. Därefter gör vi axellyft: Andas in genom näsan och dra upp axlarna mot öronen, andas ut genom munnen med ett ljudligt Aaahhh och släpp ner axlarna. Gör detta tre gånger. Ställ dig sedan på alla fyra för att leka lejon. Även här andas vi in genom näsan och andas ut genom munnen samtidigt som vi sträcker ut tungan och låter “hääääääähhh”. Ju mer vi grimaserar och rör på tungan, desto mer slappnar vi av. Att vi låter på utandningen är också en signal till kroppen att slappna av och det stimulerar kroppens längsta nerv, Vagusnerven, som bland annat kan hjälpa oss att slappna av och komma ned i varv snabbare. Nu när vi har släppt på lite spänningar i kroppen lägger vi oss ner i Viparita karani – benen upp mot väggen – och här ligger vi så länge vi vill, gärna minst fem minuter. Denna position är otroligt lugnande för hela kroppen. Anpassa avståndet mellan rumpan och väggen så att det känns bra för just dig. Njut av er stund tillsammans! Namaste!?