Alla goda ting är tre brukar man ju säga om allt möjligt och tre saker som vi uppskattar otroligt mycket är att ge, att njuta och att skapa.

UPDATE

Vi ligger kvar i hamn på La Gomera för att invänta bra vindar ner till El Hierro. Under tiden har vi hittat härliga promenadstråk att gå varje dag….och i den här lilla staden innebär det väldigt mycket uppför….lutande backar och mycket trappor, perfekt för stillasittande seglarkroppar. Att promenera ut till fyren och se hur det ser ut i accelerationszonen, njuta av utsikten och känslan av att just nu “bor” vi här…..ja det är fantastiskt!! Det blir aldrig tråkigt….promenaden tar ca 2 timmar och vi längtar till den efter kaffet på morgonen även om första biten är flåsig både för vår fyrbenta kapten och oss…haha…men det blir bättre för varje dag 😉

att ge att njuta att skapa

Utsiktspunkten vid fyren som vi går till varje dag…..så vackert! Blir ofta lite yoga eller kort meditation

ATT GE

Jag har skrivit om det förut men det kommer igen…..människan mår bra av att ge, vi älskar att ge även om vi inte har särskilt mycket idag men för oss är även att ge att ge ett leende, hjälpa någon med något, ge av vår kunskap m.m

Just idag ger man paket här på Kanarieöarna, ja i hela Spanien….detta istället för julafton som vi gör. Detta för att det är ju idag de 3 vise männen kom fram och Jesusbarnet då skulle ha fått sina gåvor så det är ju rätt logiskt.

I samband med detta så passade vi på att ha en liten utlottning på vår fb sida av några enkla armband som jag först gjorde ett till mig själv med mitt ledord för i år och insåg hur det faktiskt är skönt att se det varje dag och hur det påverkar mig och tänkte att det kanske finns fler som vill ha. Det var så kul att se allas ideér och valet av ord. Det ger mig inspiration och glädje!!

ATT NJUTA

Ja här behöver jag inte skriva så mycket mer än att det är vi bra på och det kan du ju läsa under update 😉

En favorit är ju att ligga i hängmattorna fast det gör vi inte så ofta som vi skulle vilja och absolut inte nu…..har kanske inte berättat det men vi tappade segelsäcken med våra 3 hängmattor när vi seglade hit från Teneriffa…..jopp den var surrad men det var rätt stökigt sista biten i accelerationszonen…men det löste Svante ganska snart!

att ge att njuta att skapa

Svantes nygjorda hängmatta av ett gammalt segel…

ATT SKAPA

Ja det här är ju också en del av vår vardag även om det är på olika sätt…..Svante skapar och fixar, lösningar, lagar båten, hjälper andra och det finns nog inte många gånger som jag hört honom säga att det här går inte att lösa….

Själv är jag mitt i skapandet av en ny kollektion jag kommer att arbeta mer efter i mitt skapande av smycken 2019. På fb har jag redan “hintat” om vad det kommer att vara…..De 4 elementen – Jord, Vind, Vatten, Eld – grunden till allt och det känns så självklart att jobba med dessa eftersom vi lever så nära naturen idag och är rätt beroende av alla dessa delar och då tänker jag solen som eld 🙂

att ge att njuta att skapa

Sneakpeak…

Jag kommer presentera dessa framöver och ni kommer även att kunna fortsätta läsa om stenars betydelse som jag arbetar med i mina smycken på vår fb sida samt olika symboler som jag ofta använder i smyckena. Jag tycker själv att det både är roligt och intressant hur man så långt tillbaka har använt sig av stenar och symboler vid olika tillfällen i livet, för att stärka vissa egenskaper, ta bort eller för att utstråla. Själv har jag inte så många smycken men de jag har använder jag mer eller mindre hela tiden. Mina 3 mala byter jag oftast beroende på vad jag känner att jag behöver som ex. lugn, fokus, mindre värk eller annat som stenarna i mina smycken sägs vara bra för.

Nu ska vi ta en promenad i “byn” och sätta oss på något ställe i solen och titta på alla glada människor.

Varma hälsningar från oss………….

Pst….förresten…har du sett på bilden överst hur viken in här nästan formar ett hjärta?? Svårt att känna annat än kärlek till denna ön även om vi nu är nyfikna på nästa…..så kommer detta alltid att vara en favorit.