Jag kan höra mina föräldrars röst säga dessa orden från min uppväxt, inte en, inte två utan väldigt många gånger och jag är rätt säker på att fler än jag kan göra det.

Det är lite intressant för det är så djupt inrotade ord och även sätt att tänka att när det är fint väder ska jag inte sitta inne. Men….när det då är mellan 23-33 grader året om och du kan räkna dagarna med regn under ett år på en hand….ja då blir det ju lite annorlunda……eller?

Som ni vet så arbetar jag ju på båten, ibland i Sverige men rätt mycket är online arbete och att sitta ute i solen med datorn är värdelöst för både kropp och ögon. Men ibland är det ju saker som behöver göras. Absolut lättast är att ha coachingsamtal för det är ju bokat och jag ska träffa någon så det är alltid bara roligt. Likaså är det när det är dags för teoridelen online på min barnyogautbildning, det är alltid lika kul “träffa” alla och höra hur det går och dela med mig av min kunskap och erfarenhet och se hur de använder och funderar kring det som är ny kunskap för dem. Dessutom har de flesta jag träffar önskemål om att ha det senare på kvällen eller rätt tidigt en förmiddag om de är lediga, vilket passar mig toppen.

Men…..allt annat är svårmotiverat när solen skiner ute…..orden kommer liksom innifrån hjärtat ”inte kan du väl sitta här inne när det är så fint ute…..”Nä, jag gör det sen…..och sen kommer en ljuvlig kväll som varar till ca 21.30 å sedan är det mörkt och då är jag trött…..haha…

 

Vill poängtera att jag absolut inte klagar för jag har valt detta och älskar det men får aktivt jobba ibland med att påminna mig om att det är inte hela världen om jag sitter inne en dag för det lär vara fint imorgon med eller i värsta fall övermorgon

Det intressanta är hur vissa saker präglat oss så otroligt mycket redan från det vi är små som liksom bara följer med oss in i vuxenvärlden och fortsätter att påverka oss om vi inte reflekterar över det.

Jag har precis avslutat en grupp på facebook som jag kallade ”Måste Detox” där syftet var att reflektera över våra måsten och hur bara det ordet faktiskt påverkar oss och vad som händer i oss själva när vi byter ut det. I gruppen så var det en kvinna som gjorde just denna reflektionen om hur ordet måste på sitt kravfyllda, tvingande sätt har funnits med sedan man var liten……”Du måste borsta tänderna!” ”Du måste göra läxan”

Och sedan lever vi med ett ord som startar hela vårt ”flykt system (triggar sympatiska nervsystemet) bara vi tänker ordet, dessutom för vi det vidare till våra barn.

Så visst skulle jag kunna säga att jag blir stressad ibland av att jag ”måste” sitta inne vid datorn trots att solen lyser ute för det är saker jag ”måste” göra,,,,,,,Men nä…jag skulle ljuga då. Jag vill ju faktiskt allt det som ska göras vid datorn och ibland när jag kommer på mig själv med att känna minsta uns av stress för att jag har saker jag känner jag behöver sätta mig vid datorn och göra så gör jag först helt tvärtom…..alltså gör ingenting! Andas och går tillbaka till varför jag fortfarande jobbar och varför jag jobbar med det jag gör…..jo för att jag brinner för det och tycker det är kul och vill så klart sprida det jag gör både genom smycken, coaching och barnyoga så jag vill ju faktiskt sätta mig när jag tänker efter…..så jag tänker om, tänker rätt och sätter mig nästa dag om det passar, vilket det brukar göra för vi har väldigt lite inbokat i vårt liv.

Det ska även tilläggas att det är otroligt skönt med förståelsen oss emellan att vi tänker olika och lever detta livet lite olika men ändå tillsammans…..vem säger att det inte går att leva sina drömmar tillsammans bara för att de inte är exakt lika? Vill man så kan man <3

Kan skriva massor om detta men ska inte gå in på det mer nu för nu ska jag ut i solen och leka.

Kramar

Sanna (pst….Svante och Coccos hälsar ute från sittbrunnen där Svante sitter med en bok och Coccos snarkar högt, jag har kökstjänst och passade på att skriva detta medan maten står i ugnen)