Vi ligger här i varsin hängmatta…..gungar fram och tillbaka med havets rörelser. Varannat håll låter det ett litet dovt “donk”, det är när min hängmatta går mot spinackerbommen som står fäst där på båtens ena sida……ibland gnisslar det lite, ungefär som när man drar handflatan på en ballong……det är Svantes hängmatta som går emot en fender……

Ibland gungar det lite mer och jag är tvungen att sätta ner foten för att inte lyckas stänga “skylighten” (luckan från förpiken) med rumpan 🙂

Det gungar lugnare igen…..en bok i händerna på Svante, ett anteckningsblock i händerna på mig lite då och då……klarblå himmel, sol, en lätt bris…….ljuden…..vattnet, röster från stranden, båtar som kommer och går i ankarviken, röster från en båt, spansk musik och skratt, skvalp från en SUP (stand up paddleboard) som har vägarna förbi…..vi pratar lite, reflekterar……tystnad igen….gungeligung……en hund som skäller, vår hund som rullar sig på konstgräset under min hängmatta så våra rumpor nuddar varandra på varsin sida av hängmattan…….en bok, ett anteckningsblock……

Det gungar mer igen…….hunden tycker det blir stökigt och letar upp ett annat skuggigt ställe på deck.

Livet fortsätter utanför hängmattan även för oss. Timmar och aktiviteter passerar. Det är mörkt nu…..

“- Ska vi gå och lägga oss?”

“- Det borde vi nog men visst vore det skönt att kolla stjärnorna en stund i hängmattorna?”

Sagt och gjort……….Tillbaka i hängmattan. Så tyst och mörkt men luften är ljummen…….vi gungar stilla sida till sida…..Det enda som hörs är lite lätta vattenrörelser mot båten och lätt vågkvalp som når stranden….Stjärnhimlen är magisk!!! Venus, karlavagnen så tydliga…..Kanske en satellit eller är det ett flygplan? Ingen aning men vackert är det……

Vi byter några ord….vad vi ser, vad vi känner och tänker……sedan tystnad igen…..skön, behaglig, läkande tystnad.

“-Sover du?”

“-Absolut inte! Det här är ju så magiskt att ligga och titta på!”

Ibland längtar vi lite efter nattseglingar igen…..att uppleva detta på öppet hav är ännu mera magiskt!

Men samtidigt…..vad hjälper det att sakna och längta när vi har det så magiskt nu? Låt oss njuta av det vi har, just i denna stunden….

Tystnad…..

Stjärnfall…..“ååååååå”

Kärlek

Tack & God Natt!

Sanna & Svante

Magiska stjärnhimmel!