I nästan 3 veckor har jag nu varit i Sverige vilket innebär att Svante och jag har levt i helt skilda världar…..

SAKNAD

Jag har jobbat med föredrag, yogaevent och nu i helgen hade Cina jag vår Instruktörsutbildning i Medicinsk Barn & Ungdomsyoga. Där emellan har jag flyttat runt och bott hos vänner och familj i både Göteborg, Vänersborg och Växjö för att avsluta med ett gäng hotellnätter här i Malmö….Det har varit kul men galet intensivt och båtabstinensen är nu enorm samt saknaden av min man, min andra halva, min pusselbit, min soulmate….

När saknaden blir för stor passar jag på att krama ett träd 🙂 Ja att busa lite hör till när vi håller i Barnyogautbildning!!

Det har varit speciellt att inte kunnat höras heller när vi vill eftersom vi bara har ett abonnemang så har det blivit när Svante har haft wifi….så han har kunnat ringa på messenger….men….i förra veckan råkade han tappa mobilen i vattnet när han åkte in till land så nu har vi bara skrivit…han har ju ipaden så det har funkat men att leva så nära varandra som vi gör på båten har ju fört oss närmare varandra och det känns väldigt tomt, kanske mest för Svante men även för mig trots att jag varit omgiven av människor.

SANNA

När jag nu sitter och reflektera över dessa veckor så har de gett mig otroligt mycket och varit kul å lärorika. Absolut roligast var ju att får träffa barnen, alla 3 och att få “hänga” med mina 2 söner samt bonusson och deras vänner en hel helg känns så fantastiskt härligt! Känner mig som en stolt mamma! Det var roliga spel och mycket skratt.

Att hitta stunder att fylla på med energi har varit otroligt viktigt & jag älskar ju att vara i naturen <3

Yogaeventet i Vänersborg var också fantastiskt kul att ha och självklart de sista dagarna som har innehållit utbildning av barnyoga instruktörer! Känner mig så tacksam över att ha den här möjligheten ihop med min bästa vän och kollega Cina. Att få dela med oss av våra erfarenheter med yoga från vård, skola och förskola till ett härligt gäng med olika bakgrund till varför det valt att gå den. De har varit lärare, sjukgymnast från Bup, förskollärare, dramapedagoger, egna företagare inom hälsa m.m som nu ska sprida dessa härliga och så viktiga verktyg vidare till barn och ungdomar. Det blir väldigt intensiva dagar och på kvällarna har vi varit helt slut när vi har landat på hotellrummet men där har även arbetet fortsatt för vår del.

Härliga paryogaövningar från vår Instruktörsutbildning i Medicinsk Barn & Ungdomsyoga

Vi behöver ju passa på när vi ses såklart att planera för nya datum och som det ser ut nu så blir det i Göteborg till våren och Malmö nästa höst igen (datum kommer på hemsidan under hösten när vi fått bekräftat om lokalerna). Samtidigt har jag fått flera beställningar av deltagare samt andra som rullat in så jag har haft en del smycken att tillverka och har rätt mycket mer jag har tänkt passa på att göra nu när jag ändå har en dag till här i Malmö innan jag flyger tillbaka till båtlivet tidigt på tisdagsmorgon.

Så här har det kunnat se ut på hotellrummet på kvällarna…bilden är från fredagskvällen 🙂

SVANTE

Ja som sagt har jag ju sista veckan endast fått lite i skrift vad han har hittat på men som vanligt så händer det ju endel 🙂 Förutom incidenten han hade när båten draggade och han fick byta ruta efteråt så har han varit över på Lissabon sidan igen och gick in i en hamn som jag inte tyckte vi kunde lägga oss i eftersom det stod en skylt med en text som betydde endast för behöriga. Vi var visserligen inne och vände och såg att det fanns flera tomma flytbryggor men ingen marina och endast fiskebåtar och Volvo Ocean Racebåtar (de är här nere och förbereder sig för starten som jag tror går i närheten om 27 dagar). Hur som helst där gick han in och lade sig i förra veckan ändå och tyckte att om han inte får vara där säger de väl till honom. Dock var en låst hamn men med stort hamnområde så han kunde ändå gå med Coccos. Efter någon dag blev han vän med en fiskare som berättade att det fanns ett hål i stängslet….sagt och gjort så hade han smitit ut och tog en promenad till Ikea!!!! Köttbullar blev det men tyvärr ingen ny brandsläckare som var syftet. Någon dag efter så hade han läst lite om de Volvo Ocean Racerbåtarna som låg där och sett att den enda svensken som ska vara med denna gången är besättning på en av de båtarna som låg där så han gick dit och frågade efter honom. Tyvärr var han inte där då men de han träffade berättade att de hade sett Svante gå omkring där och båten så han berättade lite om oss och att han hade varit på Ikea och letat brandsläckare men inte hittat. “Behöver ni det? Ni kan få en av oss!” säger de och går till en stor container med saker som de har till sina båtar och plockar fram en och ger till Svante. Så vad ska man säga….betyder det att vi är sponsrade av Volvo Ocean Race nu då?? Haha…..

Har ju tyvärr inga bilder från Svante men här är i alla fall våra nya tröjor som är supersköna!!

Sedan har han tappat mobilen som jag nämnde ovan, haft mycket vind till och från men även mycket varmt och sol. Han har även gått längst in i den kanalen till en båtgård som ligger där och pratat med dom vad det skulle kosta och lyfta vår båt när vi ändå är där. Vi har nu träffat på flera både innan jag åkte och Svante även sista veckan som har lyft sina båtar där och lämnar dem en längre tid och de har undersökt flera ställen och detta är ett av de billigaste runt omkring. Han pratade med gubbarna där och fick ett pris och vi bestämde oss för att de är det värt eftersom vår pärla nu varit i vattnet ett bra tag och gått genom is, suttit fast i lera och några mindre grundstötningar så lika bra. Så nu har Svante förberett henne med att skrapa hela båten för på tisdag är det dags och det är snabba puckar för de har väldigt mycket att göra på det här båtvarvet….Jag landar i Lissabon 8.30 på tisdag morgon, kl. 18.00 på tisdag kväll lyfter de vår pärla och då ska hon slipas och målas för att kl. 8.00 på onsdag sättas i vattnet igen! Puh!! Blir svettigt! Vi kan bara komma in till varvet i högvatten så därför blir det lite begränsat med tid också samt att de har mycket som sagt och vi vill ju faktiskt också segla lite snart så egentligen passar det rätt bra….jag kan sova nästan hur mycket som helst sedan ju!

Och folk frågar vad vi gör hela dagarna när vi lever på båten….ja vad ska man säga….vi är inte sysslolösa men vi har också dagar då vi inte gör något men då är det för att vi inte vill göra något 😉

Så ja, det vi fortsätter att leva vår dröm som är vårt liv och ett ständigt äventyr <3

FRIHET! Att kunna jobba när som helst, var som helst! Här i en park i Malmö under mitt Sverigebesök. Byxor i manchester från handmatta.com